Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji zahvalnica povodom 110. obljetnice djelovanja HPGD Zoranić

Posted On Četvrtak, 15 studenoga 2018 09:56

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači obilježilo je 110. obljetnicu djelovanja.

Svečana skupština započela je izvođenjem neslužbene himne Društva - skladbom „Petar Zoranić“, autora Jakova Gotovca, a zboru pod ravnanjem Tomislava Košte, u izvedbi su se pridružili i nekadašnji članovi.

Tom se prigodom Društvo zahvalilo institucijama koje pomažu rad “Zoranića”. Tako je u ime Grada Zadra zahvalnicu primio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, a ime Zadarske županije zahvalnicu je preuzeo zamjenik župana Šime Mršić koji je članovima zbora čestitao na dosadašnjem radu i zaželio puno uspjeha u budućem djelovanju.

„Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić je institucija ovog kraja. Iskreno želim da tako bude i dalje, na ponos svim žiteljima Zadarske županije“, istaknuo je Mršić.

HPGD Zoranić tom je prigodom nagrađeno Poveljom Hrvatskog sabora kulture i to za izuzetna postignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanja hrvatske kulture.

Članovi Zbora za svoj aktivan rad i doprinos nagrađeni su brončanim, srebrnim i zlatnim diplomama, a posebne, dijamantne diplome preuzeli su Milan Miočić Stošić, Davorka Mezić i Jadranka Gospić za više od 40 godina aktivnog djelovanja u “Zoraniću”.

U sklopu proslave velikog jubileja u utorak, 20. studenog u 20 sati Zbor HPGD “Zoranić” će u katedrali sv. Stošije održati veliki obljetnički koncert.

Pročitano 1447 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA