Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Osnovana Turistička zajednica Ravnih kotara

Posted On Utorak, 30 travnja 2019 08:53

U Stankovcima je u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine održana osnivačka skupština Turističke zajednice Ravnih kotara. Nova turistička zajednica objedinjava šest ravnokotarskih općina i grad Benkovac te time postaje jedna od turističkih zajednica koja površinski pokriva najveće područje u Hrvatskoj. Uz Benkovac, nova TZ obuhvaća općine Galovac, Lišane Ostrovičke, Polaču, Stankovci, Škabranju i Zemunik Donji.

Uz ministra turizma Garija Cappellija svečanosti su nazočili zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te načelnici općina koje su u sastavu nove Turističke zajednice.

„Danas postavljamo temelje suradnje i početak nove priče za čitave Ravne kotare koji imaju priliku iskoristiti svoje potencijale te postati prepoznatljiva turistička destinacija poznata pod zajedničkim imenom i brendom. Kao i kroz zakonodavne izmjene, naša želja je poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnije se brendirati, pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj“, istaknuo je ministar Cappelli na osnivačkoj skupštini TZ Ravni kotari.

Područje Ravnih kotara i prije osnutka turističke zajednice posjećivao je znatan broj turista te je tako tijekom protekle godine na području grada Benkovca i šest ravnokotarskih općina ostvareno više od 115.000 noćenja među kojima su među najbrojnijima bilo gosti s tradicionalnih tržišta poput Njemačke, Austrije i Slovenije, ali i turisti iz Australije, Nizozemske, Belgije i Francuske.

Pročitano 3141 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA