Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru otvoreni Dani elektroničkih medija

Posted On Srijeda, 06 studenoga 2019 13:04

Na Sveučilištu u Zadru danas su službeno otvoreni 12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta. Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.

„U vremenu u kojem živimo dostupnost informacija, gledano u vremenskom kontekstu, gotovo je trenutna. Naravno, odnosi se to i na vijesti, a zasluga pripada prije svega upravo elektroničkim medijima. Koliko god je čitanje novina ritual od kojeg mnogi neće nikada odustati, moramo priznati da se danas vijesti uglavnom ipak najviše čitaju na mreži ili, pak, sukladno onoj da slika govori više od tisuću riječi, gledaju na televiziji.“, istaknuo je na otvaranju zamjenik župana Šime Mršić posebno naglasivši značajnu ulogu elektroničkih medija u društvu.

„Mladi ljudi danas informacije primaju isključivo putom elektroničkih medija, osobito kroz društvene mreže, te stoga na važnosti sve više dobiva i medijska pismenost. Edukacija mladih za medije i o medijima nužna je kako bismo ih osposobili za kritičko vrednovanje te silne količine informacija koja se pred njima iz minute u minutu ukazuje. Nažalost, u medijskom je prostoru i puno neistina, tzv. friziranih informacija te je potrebno i znanje i iskustvo kako bismo ih prepoznali“, poručio je zamjenik Mršić.

Do četvrtka medijski će stručnjaci raspravljati o Zakonu o elektroničkim medijima, usklađenosti tržišta rada s medijima, etičkom izvještavanju i uvođenju novih tehnologija.

Na panelima, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru razgovarat će se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta. Najvažnija tema o kojoj će se raspravljati je novi Zakon o elektroničkim medijima, a potom slijedi panel rasprava o potrebama medija i tržištu rada.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se raspravom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Pročitano 283 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA