Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Nadbiskup Puljić posjetio Stožer civilne zaštite

Posted On Četvrtak, 23 travnja 2020 16:45

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić sa suradnicima je posjetio Dom županije gdje je održao radni sastanak sa županijskim Stožerom civilne zaštite.

S aktivnostima Stožera u razdoblju od početka krize s epidemijom koronavirusa nadiskupa i suradnike upoznali su župan Božidar Longin, načelnik stožera civilne zaštite Šime Vicković, ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina, načelnik PU zadarske Anton Dražina, voditelj Službe civilne zaštite Zadarske županije Miroslav Andrić te zamjenik župana Šime Mršić.

Župan Longin izrazio je nadu da će novonastalo stanje trajati što kraće i kako se nada povratku i normalizaciji redovnih aktivnosti. Dodao je kako svi zajedno moramo biti svjesni okolnosti u kojima se nalazimo te da jedino zajedništvom možemo iznijeti teret okolnosti u kojima se nalazimo.

„Zato treba odati priznanje našem Stožeru, zdravstvenim djelatnicima, policiji, brojnim volonterima i ostalim službama koji se trude da sustav bude stabilan. Epidemiju koronavirusa dočekali smo spremni, najviše zahvaljujući njihovom predanom radu. U ovoj krizi pokazalo se da su naši građani odgovorni, ali i solidarni jer je velik broj pojedinaca i ustanova pokazao veliko srce i uključio se u akcije za opremanje Opće bolnice Zadar potrebnim uređajima“, poručio je župan.

Nakon što su ga članovi Stožera izvijestili o provedenim aktivnostima u prethodnom razdoblju, nadbiskup je izrazio nadu da će opasnost COVID-19 virusa prestati što prije te da će se mjere građanskog života uskoro vratiti svom redovitom tijeku.

Nadbiskup je izrazio nadu kako će nam novonastale okolnosti pomoći da budemo bliže jedni drugima, te da ćemo u vremenu opasne krize koronavirusa prevencijom i molitvom uspjeti prevladati suvremene teškoće i izazove. Izrazio je nadu kako izolacija neće ostaviti loših posljedica na ponašanje ljudi i da će nam druženje unutar obitelji pomoći vrednovati zaboravljene dimenzije obiteljskog zajedništva.

Pročitano 234 puta

Zadnje objave

rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…
rujna 18, 2020

Projektom „Adri.SmArtFish“ do prvog umjetnog ribljeg grebena u Hrvatskoj

U dvorani Novi Park hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, u četvrtak 17. rujna…
rujna 15, 2020

Sastanak u Vladi: Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA