Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan vijećnicima: Hvala svima koji će dati doprinos nastavku započetih projekata

Posted On Ponedjeljak, 18 svibnja 2020 13:08

U ponedjeljak, 18. svibnja održana je 18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije na čijem je dnevnom redu bilo šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja.

Na početku izvanredne elektronske sjednice župan Božidar Longin obratio se vijećnicima zahvalivši im na strpljenju i razumijevanju za ovakav način održavanja još jedne sjednice.

„Kako je i dalje na snazi protuepidemijska mjera zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, tako i mi još ne možemo održati klasičnu sjednicu, no nadam se da će dodatnim popuštanjem mjera i to uskoro biti omogućeno.

U Zadarskoj županiji epidemiološka slika je dobra; 16 dana bili smo bez novooboljelih, a onda su, kao upozorenje da je koronavirus još tu, stigla dva pozitivna nalaza. Ono što je važno i u sljedećem razdoblju je držanje socijalne distance i izbjegavanje većih okupljanja.

Zahvaljujući pravovremenim odlukama Stožera civilne zaštite koji je održao stanje stabilnim, prvi val epidemije za sada je iza nas. Sada treba potaknuti gospodarstvo i naučiti živjeti s virusom te ne smetnuti s uma da pri tome moramo nastaviti biti odgovorni i čuvati jedni druge.

Hvala svim građanima koji se i dalje, poštujući upute i preporuke epidemiologa, ponašaju odgovorno. Oni su uvelike zaslužni za povoljno stanje koje bilježimo na području naše županije, no to ni u kom slučaju ne znači da se smijemo opustiti.

Na današnjoj elektronskoj sjednici Županijske skupštine predlaže se donošenje šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se sve odnose na dovršetak već prije započetih postupaka koji su u visokoj fazi provedbe i ne trpe daljnje odlaganje. Sve ostale točke, kojih već sada imamo dosta u pripremi, bit će na dnevnom redu iduće redovne sjednice, koju ćemo nadam se, održati u što skorijem razdoblju.

Hvala svima koji će sudjelovanjem na ovoj skupštini dati doprinos nastavku započetih projekata u Zadarskoj županiji“, poručio je župan Longin.

Pročitano 237 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA