Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održane prve radne skupine u sklopu izrade Plana razvoja Zadarske županije

Posted On Petak, 18 prosinca 2020 16:02

U razdoblju od 8. prosinca do 15. prosinca 2020. godine održane su prve radne skupine u svrhu izrade Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021.-2027. Zbog epidemioloških okolnosti, rasprava se odvijala virtualno. U radne skupine uključen je veliki broj stručnjaka iz različitih djelatnosti i to iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su dali svoj doprinos kreiranju budućeg razvoja županije.

Radne skupine podijeljene su prema četiri tematska područja i to: „Jačanje otpornosti na krize“, „Gospodarstvo i društvo“, „Ravnomjeran regionalni razvoj“ te „Zelena i digitalna tranzicija“ u skladu s razvojnim smjerovima nove Nacionalne razvojne strategije.  Cilj radnih skupina bio je definirati snage, slabosti, prilike i prijetnje, odnosno izrada SWOT analize, za područje Zadarske županije.

Uz ključne dionike iz navedenih tematskih područja, u proces je bila uključena ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković zajedno s djelatnicima Agencije te Edita Bilaver Galinec iz tvrtke BILAVER savjetovanje d.o.o., kao moderatorica.

Na temelju prikupljenih podataka dobivenih kroz radne skupine izrađena je SWOT analiza, a daljnji koraci su definiranju vizije, ciljeva, prioriteta te strateških projekata za razvoj županije. Očekuje se da će Plan razvoja biti izrađen u prvoj polovici 2021. godine, a svi zainteresirani moći će dati svoj doprinos kroz javno savjetovanje.

Podsjećamo kako je Plan razvoja Zadarske županije temeljni srednjoročni akt strateškog planiranja od značaja za Zadarsku županiju kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja. Prema izmjenama zakona, planovi razvoja zamjena su za županijske razvojne strategije. Planom razvoja Zadarske županije utvrđuje se srednjoročna vizija, prioriteti i ciljevi razvoja Zadarske županije te drugi obvezujući elementi sadržaja srednjoročnih akata strateškog planiranja  na područnoj (regionalnoj) razini propisani zakonom kojim se uređuje sustav strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o regionalnom razvoju i odluci Skupštine Zadarske županije, javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA izrađuje Plan razvoja Zadarske županije.

Angažman Agencije na izradi Plana omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije te usluge izrade strateškog dokumenta ne stvaraju dodatni financijski teret za Zadarsku županiju. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS sufinanciran je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 192 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA