Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarska županija osigurala besplatne udžbenike za učenike deficitarnih zanimanja

Posted On Četvrtak, 08 rujna 2022 16:04

S ciljem poticanja učenika na upisivanje programa deficitarnih zanimanja, Zadarska županija će, kao i u prethodnim godinama, sufinancirati troškove srednjoškolskog obrazovanja za učenike u deficitarnim zanimanjima u srednjim školama kojima je osnivač Zadarska županija i to osiguravanjem besplatnog prijevoza, smještaja u Srednjoškolskom đačkom domu te osiguravanjem besplatnih udžbenika.

Zadarska županija će u školskoj godini 2022./2023. za 1.079 učenika koji su upisali programe deficitarnih zanimanja u srednjim školama, kojima je osnivač Zadarska županija, izdvojiti nešto više od 200.000,00 kn.

Prema Preporukama za upisnu politiku i politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za Zadarsku županiju, za školsku godinu 2022./23, deficitarna zanimanja su: konobar/konobarica, kuhar/kuharica, pekar/pekarica, tesar/tesarica, staklar/staklarica, armirač/armiračica, vrtlar/vrtlarica, zidar/zidarica, CNC operater/CNC operaterka, bravar/bravarica, keramičar/keramičarka, stolar/stolarica, vozač/vozačica, slastičar/slastičarka, dimnjačar/dimnjačarka, soboslikar/soboslikarica, elektroinstalater/elektroinstalerka, instalater/instalerka kućnih instalacija, medicinska sestra/tehničar, farmaceutski tehničar/farmaceutska tehničarka, strojarski računalni tehničar/strojarska računalna tehničarka, tehničar zaštite osoba i imovine/tehničarka zaštite osoba i imovina.

Najviše je učenika upisanih u deficitarna zanimanja u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića (326), Strukovnoj školi Vice Vlatkovića (297) te u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi (219).

Pročitano 1271 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA