Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Masleničkom mostu podignuta hrvatska zastava

Posted On Ponedjeljak, 23 siječnja 2023 11:02

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica danas je na Masleničkom mostu podignuta  hrvatska zastava na jarbol, a u isto vrijeme preletio je avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9. 

Hrvatska zastava podignuta je baš kao i 1993. godine, kada je spojen sjever i jug Hrvatske,a zastavu je podignuo umirovljeni pukovnik Željko Lončar zajedno s djecom Osnovne škole Petar Zoranić iz Jasenica.

Kod spomen križa izaslanstva su odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a odavanje počasti uveličali su Vitezovi vranski i Sinjski alkari.

U sjećanje na poginule hrvatske branitelje u operaciji Maslenica, položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, na spomen obilježju 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom i na spomen ploči postrojbama HRM-a u Posedarju. Kod Zelenog hrasta počast su odala i djeca iz OŠ Braće Ribar iz Posedarja.

Zajednički vijenac položili su izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Rade Šimičević, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, predstavnici OS RH i MUP-a, izaslanstvo županija, gradova i općina predvođeno županom Zadarske županije Božidarom Longinom, Brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, načelnici općina, predstavnici ratnih postrojbi, predstavnici udruga veterana gardijskih brigada, HV-a, Vojne policije i HRM-a, obitelji poginulih i drugi. Molitvu odrješenja za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je don Ivo Topalović.

Pročitano 149 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA