Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Programom poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike sufinacnira se smještaj liječnika

Posted On Srijeda, 03 srpnja 2024 12:47

Zadarska županija početkom ove godine donijela je Program poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike za 2024. godinu s ciljem razvoja i primjene modela osiguravanja dostatne radne snage te popunjavanja mreže javno-zdravstvenog sustava na otocima i ruralnom području. Cilj programa, čiji su nositelji Dom zdravlja Zadarske županije i Zavod za hitnu medicine Zadarske zupanije, je osigurati potreban broj zdravstvene radne snage za popunjavanje mreže javne zdravstvene službe, za organizaciju zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone kao i dodatna financijska sredstva za provedbu mjera.

Programom su predviđene dvije poticajne mjere. Kroz prvu se sufinancira smještaj doktorima medicine (osim specijalizantima) u iznosu do 500 eura mjesečno i najdulje 5 godina, zaposlenima u Domu zdravlja Zadarske županije, a zbog popunjavanja mreže javne zdravstvene službe. Tu mjeru Dom zdravlja trenutno koristi za troje liječnika - u ordinacijama obiteljske medicine Larisa Hrebeniuk u Bibinjama te za ordinaciju doktora Silvija Altarca u Sukošanu, kao i jedna specijalistička pedijatrijska ordinacija.

Kroz drugu mjeru sufinancira se smještaj doktorima medicine za vrijeme turističke sezone, u najvišem iznosu do 500 eura mjesečno.  Za sada se troje liječnika priprema koristiti tu mjeru za rad u turističkoj sezoni – liječnici Doma zdravlja u turističkoj ambulanti u Biogradu na Moru te Kalima, kao i jedna doktorica Zavoda za hitnu medicinu koji će u ljetnoj sezoni biti osnažen s još desetak dodatnih liječnika. 

Svi zainteresirani za korištenje ovih mjera mogu se javiti u Dom zdravlja Zadarske županije ili Zavod za hitnu medicine Zadarske županije.

Pročitano 31 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA