Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ecosea

logo ForBioEnergy

Projekt „Ecosea“ – Zaštita, poboljšanje i integrirano upravljanje morskim okolišem i prekograničnim prirodnim resursima je projekt financiran od strane IPA programa Jadranske – prekogranične suradnje 2007. – 2013. (IPA CBC Adriatic). Projekt je započeo s provedbom u listopadu 2012. godine, a završio 30. rujna 2016. godine.

Opći cilj projekta je bio usmjeren na postavljanje okvira koji će omogućiti trajni proces zaštite i poboljšanje kakvoće mora i priobalja na temelju održivog gospodarenja ribolovnim aktivnostima i izravnim intervencijama za povećanje ribljih resursa i biološke raznolikosti. Kao jedan od značajnijih rezultata postignutih od strane Zadarske županije ističe se postavljanje eksperimentalne farme za uzgoj školjkaša na uzgajalištu riba pokraj otočića Košara korištenjem nove tehnologije, kao i osnivanje prve Organizacije proizvođača u ribarstvu Republike Hrvatske. Rješenjem Ministarstva poljoprivrede 23. listopada 2015. godine Ribarska zadruga „Omega 3“ iz Kali priznata je kao prva organizacija proizvođača u ribarstvu Republike Hrvatske pod nazivom Ribarska zadruga „Omega 3“ – organizacija proizvođača, skraćenim imenom nazvana O3OP.

Nositelj projekta je bila Regija Veneto, a ostali partneri koji su sudjelovali na projektu: Regija Friuli–Venezia-Giulia, Regija Emilia-Romagna, Regija Marche, Regija Abruzzo i Regija Puglia iz Italije, Zadarska županija i Primorsko-goranska županija iz Hrvatske te Ministarstvo zaštite okoliša, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Albanije.

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 3.462.647,69 EUR, a vrijednost proračuna projekta Zadarske županije 300.304,31 EUR.

Više informacija o samom projektu možete pronaći na videu koji se nalazi u nastavku ili na sljedećem linku:

www.ecosea.eu/hr

Video projekta Ecosea:

Brošure projekta Ecosea:

The Project is co-funded by the European Union, Instrument for Pre-Accession Assistance

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA