Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2022. godini

Posted On Četvrtak, 15 prosinca 2022 15:46

Treću godinu za redom, Zadarska Županija nagradila je najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u sklopu projekta “Welcome”.

Nagrađeno je šest  privatnih iznajmljivača, tri  najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“  iz kategorije Kuće za odmor i tri najbolja iznajmljivača koja posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“ iz kategorije Apartmani

U kategoriji ‘Kuće za odmor’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakltu dobila je Sandra Starčić iz Benkovca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojila je Nevenka Katuša iz Medviđa, a prvu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu zaslužio je Damijan Marinić iz Miranja (Benkovac).

U kategoriji ‘Apartmani’ treću nagradu, 5 tisuća kuna i brončanu plakletu dobio je Damir Žagar iz Ražanca, drugu, 10 tisuća kuna i srebrnu plaketu osvojio je Marijan Crvarić iz Božave na Dugom otoku i prvu nagradu, 15 tisuća kuna i zlatnu plaketu primila je Nevenka Žarković iz Kakme.

Plakete je dobitnicima uručio župan Božidar Longin, a  dodijeljene su im i novčane nagrade.

„Projekt Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače osmišljen je kako bismo obiteljskom smještaju pomogli osigurati veću vidljivost, ali i naglasili iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje.  Zaustavljanje svijeta zbog pandemije koronavirusne bolesti bilo je nešto što ni u najcrnjim snovima nismo mogli sanjati, ali smo se istovremeno osvjedočili da je baš turizam i ona grana koji prva pusti nove pupoljke, koja prva zazeleni.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući da smo ovogodišnju turističku sezonu dočekali puni nade i optimizma koje nam je pružila ne samo činjenica da su se ljudi zaželjeli putovanja, već i to da su mnogi naši sugrađani mudro iskoristili Covid stanku i uložili ili u izgradnju novih, često vrlo luksuznih, ili u poboljšanje postojećih smještajnih kapaciteta; u osmišljavanje novih projekata i ostvarivanje kreativnih ideja.

„I sjajni rezultati nisu izostali – konkretno, gotovo smo izjednačili rekordnu 2019. godinu s 2 milijuna dolazaka i 15 milijuna noćenja.“ istaknuo je župan i naglasio da smo iz krize koja nas je uzdrmala puno  naučili: „A jedna od pouka je svakako ta da je kvalitetan smještaj značajan dio ukupne kvalitete naše destinacije. Ruralni turizam je sve intenzivniji jer je broj luksuznih vila s bazenima u zaleđu sve veći, a potražnja za njima također raste.“, dodao je još župan u svom pozdravnom govoru.

Cilj ovog projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije,  a u klubu kvalitete “Welcome” sa današnjim danom imamo 287 domaćina.

Zadarska županija pokrenula i Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

Pročitano 1365 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA