Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Najava 11. Festivala smokava

Posted On Ponedjeljak, 10 rujna 2018 12:22

Zadarska županija od ove godine   preuzela  je organizaciju  „Festivala smokava“ koji će se održati 13. i 14. rujna 2018.godine. Ova dvodnevna manifestacija održat će se  na dvije lokacije- na Trgu Petra Zoranića i u Muzeju antičkog stakla u kojem će se zadarski ugostitelji zajedno sa poljoprivrednom i ugostiteljskom školom, Udrugom kuhara Zadarske županije predstaviti sa svojim jelima i pićima te prezentirati delicije od smokava. Festival  smokava kroz dugi niz godina   prometnuo se u nezaobilazno događanje rujanskih dana u Zadru,  i nastavlja sa širenjem programa. Ove godine Festival  su prepoznali i neki gradovi i općine u Zadarskoj županiji koji su se aktivno uključili u festivalska događanja. Oni su tijekom proteklih dana  kroz različite manifestacije u Pakoštanima, Preku i Ninu ukazali na  vrijednost ove plemenite mediteranske voćke koja je othranila  mnoge generacije.  Središnji događaj odvijat će se 13. i 14. rujna 2018.   na Trgu pet bunara tijekom cijelog dana gdje će biti upriličen Sajam  smokava na kojem će sudjelovati desetak proizvođača koji u svojoj ponudi imaju različite delicije od smokava. U dva sajamska dana   posjetitelji će imati priliku razgovarati,  probati i kupiti   delicije od smokava izravno od proizvođača, uživati u rakijama od smokava, džemovima i brojnim drugim proizvodima.

U Gradskoj knjižnici grada Zadra u sklopu Festivala smokava  održat će se niz zasebnih događanja kao što su  radionica za djecu tijekom koje   će djeca imati priliku naučiti kako oslikavati  torbice s motivima smokve, izrada sapuna od smokava i  stručna predavanja o ekološkom uzgoju i zaštiti smokava te.

U petak, 14. rujna 2018 godine u Muzeju antičkog stakla sa početkom u 11,00 sati  održat će se središnji  događaj festivala- Gastro smokva na kojoj će se predstaviti zadarski ugostitelji odnosno restorani koji su u svoje jelovnike uvrstili  delicije od smokve.  Njihova jela i pića moći će se degustirati tijekom jutra. Ove godine na manifestaciju se odazvalo preko 20 restorana i tri  srednje škole  Hotelijersko turističko ugostiteljska škola, Poljoprivredno prehrambena i veterinarska škola „Stanka Ožanića“ i Srednja škola Bartola Kašića iz Paga.

Početak je u 11 sati.

Pročitano 2365 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA