Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija: Za vrtiće osigurano preko 62 milijuna kuna iz EU fondova

Posted On Petak, 21 veljače 2020 01:26

Neki je dan u  Pakoštanima otvoren dječji vrtić Gardelin u čiju je dogradnju, rekonstrukciju i opremanje uloženo oko 7 milijuna kuna, od čega je 90 % sufinancirano sredstvima iz europskih fondova. Na području Zadarske županije u posljednjih je godinu dana čak 30 dječjih vrtića izgrađeno ili je u fazi izgradnje, od kojih su neki objekti obnovljeni i dograđeni, a neka su naselja dobila nove vrtiće.

Ukupno je bespovratnih sredstava za ulaganja u vrtiće u Zadarskoj županiji odobreno 62,6 milijuna kuna za 41 vrtić, a za neke su sredstva odobrena iz više programa. Riječ je o gradnji, rekonstrukciji, proširenju usluga...

Iznos od 380.000 kuna odobren je kroz Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Za izradu projektne dokumentacije sredstva su odobrena dječjim vrtićima u općinama Sukošani, Sv. Filip i Jakov i Bibinje.

Nadalje, 8,3 milijuna odobreno je 2018. godine kroz Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Najveći iznosi usmjereni su u DV u Stankovcima, DV Orkulice u Općini Sali, DV Biograd na Moru, DV Lastavica u Općini Preko, DV Gorica u Općini Sukošan, DV Ćok u Općini Tkon, njih nekoliko u Zadru...Riječ je o ukupno 21 vrtiću. 

Za pet vrtića odobreno je 250.000 kuna kroz program Zaklada Hrvatska za djecu.

Kroz mjeru ruralnog razvoja 7.4 odobreno je 35,3 milijuna kuna za izgradnju dječjih vrtića u općinama Novigrad, Sukošan, Stankovci, Galovac, Sv. FIlip i Jakov te gradovima Benkovac i Nin.

Kroz poziv za unapređenje usluga za djecu odobreno je 16,5 milijuna kuna za uvođenje druge smjene u vrtiću u Bibinjama, te za Mrežu ZaDar - mrežu inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja u Gradu Zadru. 

I na kraju, lani je kroz Program razvoja otoka vrtićima u općinama Sali, Kukljica i Preko odobreno za gradnju, uređenje tj. rekonstrukciju iznos od 1,8 milijuna kuna. 

- Demografska obnova jedan od naših glavnih ciljeva koje smo zacrtali u narednom razdoblju. Uz izgradnju vrtića, brojne naše jedinice lokalne samouprave, ali i mi u Županiji u proteklom smo razdoblju znatno povećali iznos naknada za novorođenčad. U prošloj smo godini tako iz županijskog proračuna isplatili 3 milijuna kuna, a imali smo rekordan broj prijava za naknadu od osnutka županije. Usporedno s time, veseli nas i značajan porast broja zaposlenih, jer time pokazujemo da smo županija koja je poželjna za život mladim obiteljima - istaknuo je nedavno župan Božidar Longin.

Inače, za naknade bebama i ove je godine osiguran iznos od 3 milijuna kuna. (L.K.)

Izvor: zupan.hr

Pročitano 842 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA