Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu, kreće se s izradom studijske dokumentacije

Posted On Utorak, 15 rujna 2020 18:37

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu. Naime, kreće se s izradom preostale projektno-tehničke dokumentacije kako bi se u narednom razdoblju projekt mogao pripremiti za apliciranje putem europskih fondova. Dogovoreno je to na sastanku održanom u zgradi Vlade na Markovom trgu, kojem su između ostalih nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić, posebni savjetnicipremijera Zvonimir Savić i Dubravka Vlašić - Pleše, pomoćnica ministra gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima te predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije predvođeni državnom tajnicom Spomenkom Đurić.

Projekt bi obuhvatio izgradnju vodovodne mreže za cjelokupan drugi prsten zadarskih otoka, uključujući Dugi otok i Zverinac u Općini Sali, Sestrunj i Rivanj u Općini Preko te sve ostale otoke koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

- Ovo je samo nastavak zacrtanog plana da sva naselja u našoj županiji imaju pitku vodu. Na ovom projektu radimo već duže vrijeme u suradnji s Hrvatskim vodama i mogu reći da se iznimno veselim njegovoj realizaciji. Naši otoci su naš biser, a vjerujem da ne treba posebno isticati kako će izgradnja vodovoda doprinijeti kvaliteti života svih stanovnika i njihovom ostanku na otoku, ali i dodatnom razvoju turizma, kazao je župan Božidar Longin dodavši da je procijenjena vrijednost projekta cjelokupne izgradnje vodovodne mreže na otočnom prostoru oko 470 milijuna kuna. 

Dovršetak projekta vodoopskrbe zadarskih otoka strateški je važan projekt i za Grad Zadar.

- Korak smo bliže rješavanju najvažnijeg projekta za naše otočane. Izgradnja vodoopskrbnog sustava i/ili uspostava desalinizatora donosi trajnu i potpunu opskrbu vodom za naših sedam otoka od Iža do Premude. Dobro znamo koliko svih ovih godina ulažemo i truda i novca u dostavu vode vodonoscem, popravke i održavanje mjesnih cisterni, a kako bi zadovoljili osnovne potrebe za vodom ljudi na našim otocima. Iako je veliki posao pred nama, vjerujem kako će sva dokumentacija biti gotova u planiranom roku, a u partnerstvu s Vladom RH te projekte i dovesti u konačnu funkciju kroz programsko razdoblje EU 2021 – 2027., istaknuo je gradonačelnik Dukić. 

IZVOR: Zadarski.hr

Pročitano 723 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA