Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Bibinjama šire poslovnu zonu, u Galovcu otvaraju vrtić za 44 djece

Posted On Četvrtak, 22 travnja 2021 17:42

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje - Sukošan.

- Ostvaren je važan projekt poduzetničke zone Lonići, koja se prostire na 50 hektara zemljišta. Gotovo svaki mjesec novi poslovni subjekt otvori svoja vrata, a 50 poduzetnika prepoznalo je Općinu Bibinje kao partnera te su sve parcele namijenjene gospodarstvu prodane. Svakodnevno dobivamo upite novih investitora te ozbiljno razmišljamo o proširenju zone, istaknuo je Šime Sekula te dodao da projekt u cjelini generira razvoj gospodarstva na području općine i osigurava ravnomjeran napredak Zadarske županije.

Župan Longin je istaknuo kako se Općina Bibinje strateški opredijelila za turizam, malo gospodarstvo i poljoprivredu.

- Poslovna zona Lonići je pravi primjer razvoja malog gospodarstva, a što se tiče turizma, on se može i treba razvijati održivo, odnosno ako zadržimo čisto more i okoliš. U tom smislu je i vrlo velik značaj projekta aglomeracije Bibinje-Sukošan, ali i svih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje koji se provode na području naše županije, rekao je Longin.

Longin je sa suradnicima potom obišao Općinu Galovac, u kojoj bi uskoro trebao početi raditi dječji vrtić. Vrtić je u završnoj fazi izgradnje, a moći će primiti 44 mališana s mogućnošću boravka za još 12 djece. Izgradnja vrtića je pravo veselje za Galovac jer su imamo dosta mladih obitelji i vrtić im je neophodan jer su se do sada morali snalaziti po drugim mjestima, istaknuo je Marin Gulan, načelnik Galovca.

Župan je istaknuo kako je vrtić u Galovcu jedan od 40 novoizgrađenih ili dograđenih u zadnje četiri godine na području naše županije. Županija, općine i gradovi zajednički poduzimaju brojne aktivnosti kojima je cilj osigurati demografski napredak.

- Samo u protekle tri godine uloženo je više od 100 milijuna kuna za izgradnju ili rekonstrukciju vrtića u Zadarskoj županiji. Veseli me da su nove vrtiće dobila i neka naselja u našoj županiji koja ih do sada nisu imala, što je posebno važno za ravnomjeran razvoj županije. Namjera nam je i da obitelji imaju prostor za aktivnosti sa svojom djecom u slobodno vrijeme pa planiramo u idućem razdoblju izgraditi i opremiti 40 dječjih igrališta u svim krajevima naše županije, najavio je Longin.

Izvor: 057info

Pročitano 863 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA