Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

RAZGOVOR S POVODOM Župan Longin za Dan županije: “Svi zajedno smo na zadatku da naša županija i dalje bude mjesto ugodnog i sretnog življenja”

Posted On Subota, 16 travnja 2022 15:10

Zadarska županija 16. travnja obilježava 29 godina svog postojanja. Ove godine, znakovito, Dan Županije je na Veliku subotu, u Velikom tjednu, kada su nakon dvije godine ukinute nužne epidemiološke mjere. Kao znak jednog novog početka i daljnjeg uspješnog razvoja.

Svečana sjednica Skupštine Zadarske županije održat će se u srijedu, 20. travnja 2022. godine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima.

„Veseli me da ćemo se ove godine, nakon dvogodišnje stanke, okupiti u većem broju na svečanoj sjednici Županijske skupštine kako bismo proslavili Dan Županije. Planirajući sjednicu, još uvijek nismo bili sigurni što će biti s epidemiološkim mjerama stoga smo ju odlučili održati s nešto manje uzvanika, ali svakako ni u kom slučaju u manje svečanom tonu“, kaže župan Božidar Longin dodajući kako je Dan županije prilika za malu inventuru, za pregled onoga što se u proteklih godinu dana radilo, onoga što se na našem području događalo te stanja, prije svega u gospodarstvu, u kojem se trenutno nalazimo, ali i za, bez sumnje optimističan, pogled u budućnost.

„Kroz 29 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali dokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama. Za to je zaslužan cjelokupan sustav, stoga koristim priliku zahvaliti svima koji su tijekom ove dvije krizne godine dali svoj doprinos da održimo stabilnost. Štoviše, i da nastavimo s gospodarskim uzletom“, dodaje župan posebno ponosan na činjenicu da Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti.

„Krajem ožujka imali smo gotovo 58 tisuća zaposlenih, što je za dvije tisuće više nego godinu ranije, a čak 3500 tisuće zaposlenih više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.  Naši gospodarstvenici bilježe sve bolje rezultate, a prati ih i lokalna uprava relizacijom brojnih razvojnih projekata, u velikoj mjeri financiranih sredstvima iz EU fondova.“

I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna, najavljuje župan.

„Imat ćemo pripremljene projekte. Uvjeren sam da ćemo, u sinergiji naših gradova i općina, naših razvojnih agencija te u suradnji s hrvatskom Vladom, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Sve to kako bi napravili dodatan iskorak, prvenstveno u infrastrukturi, važan za kvalitetu življenja naših stanovnika. Osobno me veseli da smo u ovogodišnji proračun uvrstili sve ono što smo i obećali u prošlogodišnjoj kampanji. Od sufinanciranja uređenja i opremanja dječjih igrališta igrališta u svim krajevima naše županije, preko povećanja subvencija za smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne na 800 kuna mjesečno, a uskoro ćemo krenuti s mjerama subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji i za deficitarna zanimanja, kao i s mjerom sufinanciranja otvaranja Start up tvrtki“, poručio je župan Longin uz napomenu da sve navedeno potvrđuje kako je u Zadarskoj županiji vrlo dinamično.

„Puno je kvalitetnih projekata, novih ideja, a sve to utječe i na životni standard naših stanovnika, ali i na njihovo ukupno životno zadovoljstvo. Na koncu, ne smijemo zaboraviti da iza svih ovih nabrojanih projekata stoji vrijedan, uporan i stručan rad naših djelatnika. Ne samo onih u Županiji kao jedinici područne samouprave, već i u svim našim ustanovama“, tvrdi župan.

Koliko je važan svaki čovjek, vidimo i na primjeru ovogodišnjih laureata koji dolaze iz raznih djelatnosti i područja, a čiji je doprinos općem dobru izuzetno značajan.

„Iskreno se nadam da ćemo na valu optimizma koji nam je donijelo poboljšanje epidemiološke slike ploviti i dalje te da će Zadarska županija opravdati sve one epitete koje joj pripisuju svi koji ju makar jednom posjete. Svi zajedno imamo zadaću raditi u tom smjeru i truditi se da naša županija i dalje bude mjesto ugodnog i sretnog življenja“, zaključio je župan upućujući čestitku svim građanima povodom Dana Zadarske županije.

Brendiramo županiju kao eno-gastro destinaciju

Zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom, a uz potporu ugostitelja i proizvođača, brendiramo našu županiju kao eno-gastro destinaciju, s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom, najavljuje župan novu stratešku odrednicu našeg turizma.

„Time namjeravamo napraviti dodatan iskorak u turističkoj ponudi naše županije kako bi svi zajedno nastavili razvijati jednu lijepu priču, priču o najljepšoj, najraznolikijoj i najpoželjnijoj hrvatskoj županiji u kojoj gosta, uz kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu, čisto more i veliki broj sunčanih dana, očekuje i eno-gastronomska čarolija.”

 

Izvor: Znet

Pročitano 402 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA