Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija poziva građane: prijavite se za sufinanciranje izgradnje solarnih elektrana. Možete dobiti do 35.000 kuna po kućanstvu!

Posted On Srijeda, 08 lipnja 2022 16:18

Zadarska županija želi pridonijeti povećanju korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na svome području, pa je objavila Javni poziv za sufinanciranje izgradnje novih sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe na području Zadarske županije za 2022. godinu.

Cilj ovog Poziva je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području Zadarske županije te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu sa Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Mjera prihvatljiva za sufinanciranje u smislu ovog Javnog poziva je korištenje obnovljivih izvora energije: nabava i ugradnja novog sustava s fotonaponskim pretvaračima (modulima) za proizvodnju električne energije za potrebe kućanstva (za vlastitu potrošnju) instalirane snage do 10 kW (izvan sustava poticaja).

Prihvatljivi prijavitelji prema ovom Javnom pozivu su fizičke osobe koje najmanje 30 dana prije objave ovog Javnog poziva imaju prijavljeno prebivalište na području Zadarske županije na adresi objekta na kojem se projekt realizira i koje ulažu vlastita sredstva u mjere za koje se raspisuje Javni poziv. Prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 40 posto prihvatljivih troškova ulaganja, ali ne više od 35.000 kuna (s PDV-om) po kućanstvu.

Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr a završava 15. rujna 2022. godine.

Zadarska županija želi pridonijeti povećanju energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na svome području, pa objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, radi sufinanciranja mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije za 2022. godinu.

ZAŠTO SE PRIJAVITI?

Zgrade su odgovorne za preko 40 posto potrošnje energije i 36 posto emisija stakleničkih plinova. Uz pozitivan utjecaj na okoliš, energetska obnova kuća treba smanjiti rizik energetskog siromaštva za građane. Potrebno je osvijestiti građane da će ulaganjem u obiteljsku kuću dugoročno uštedjeti i plaćati manji iznos režija,

Mjere prihvatljive za sufinanciranje u smislu ovog Javnog poziva su povećanje energetske učinkovitosti:

  • povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice,
  • zamjena stolarije vanjske ovojnice.

Prihvatljivi prijavitelji prema ovom Javnom pozivu su fizičke osobe koje najmanje 30 dana prije objave ovog Javnog poziva imaju prijavljeno prebivalište na području Zadarske županije na adresi objekta na kojem se projekt realizira i koje ulažu vlastita sredstva u mjere za koje se raspisuje Javni poziv. Prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 40 posto prihvatljivih troškova ulaganja, ali ne više od 35.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu.

Rok za dostavu prijava počinje danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr a završava 4. kolovoza 2022. godine.

 

Izvor: Zadarski.hr

Pročitano 440 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA