Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za vodovod i odvodnju

Posted On Nedjelja, 05 veljače 2023 09:54

Za četiri projekta u Zadarskoj županiji, procijenjene vrijednosti 16,6 milijuna eura, odobreno je 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Riječ je o tri projekta na zadarskim otocima te jednom u zaleđu - 'Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Preko – Kali' (odobreno 5,04 milijuna eura), 'Izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Božava na Dugom otoku' (odobreno 2,2 milijuna eura), 'Razvoj vodoopskrbe na području komunalnog društva Pag d.o.o.' (odobreno 2,06 milijuna eura), dok je za projekt 'Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Zemunik Donji - podsustav zapad' odobreno bespovratnih 1,32 milijuna eura.

Direktorima komunalnih tvrtki koje su nositelji projekata ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Ukupno je u Opatiji, tijekom obilježavanja 20. godišnjice Hrvatske zajednice županija, uručeno 14 novih ugovora ukupne vrijednosti 47,9 milijuna eura s PDV-om, od čega su 29,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva.

„Vodno-komunalna infrastruktura jedan nam je od prioriteta i zato sam posebno sretan što su projekti naših općina i grada Paga dobili značajna sredstva. Trenutno se na području naše županije već provode projekti izgradnje vodovoda i odvodnje u vrijednosti od 150 milijuna eura, a europska sredstva velika su prilika da kroz narednih nekoliko godina izgradimo mrežu u najvećem dijelu naše županije. Time ćemo, uz podizanje kvalitete života naših stanovnika, omogućiti puno snažniji razvoj turizma i ostalih gospodarskih grana, ali i doprinijeti boljoj zaštiti okoliša“, poručio je župan Longin, koji je u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića čestitao nazočnim općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki na uspješno kandidiranim projektima.

Izvor: eZadar

Pročitano 558 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA