Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarsko područje bez novooboljelih

Posted On Petak, 20 ožujka 2020 12:19

„Na području Zadarske županije danas nema niti jednog novooboljelog“ – rekao  je na konferenciji za novinare Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije, epidemiolog dr Alan Medić. Od jučer je ukupno 408 osoba  pod samoizlolacijom, od toga je 68 sa izdanim rješenjem, dodao je.

Upozorio je i da ako  netko ima tek malo povišenu tjelesnu temperaturu i grebanje u grlu, a pri tom se ne osjeća toliko loše, da ne stvara gužvu u ambulantama obiteljske medicine.  „Ako netko ima 37,2 a imunokompetentan je ne mora odmah trčati u ambulantu, smiriti se, pratiti simptome, prednost na tesitiranje na koronu imaju teški kronični bolesnici i starije osobe“ - upozorio je Medić.

„Kroz jučerašnji dan uzeli smo 14 uzoraka“, rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina dodavši kako su za 5 pacijenata uzorci negativni, a za 9 čekamo tijekom današnjeg dana. Dva pacijenta primljena na odjel COVID su stabilina“ – rekao  je dr Čulina.

U posljednja  24 sata zaprimili smo 38 dojava o kršenju samoizolacije, tri u Zadru te u okolici. PU zadarska provjerava rad trgovina i kafića, imali smo šest dojava, o radu tri kafića, autoškola, automat kluba, provjeravaju se i javna okupljanja – rekla  je Ivana Grbin iz zadarske policije.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković rekao je da su određene lokacije karantena u gradu Zadru i županiji koje će biti spremne za prihvat osoba koje bi trebale biti u samoizolaciji

„Na području Grada odredili smo više lokacija za karantenu i samoizolaciju za stanovništvo i vozače. Mobilizirali smo pravne subjekte koji će nam biti neophodni na razini županije u slučaju da dođe do nekih većih poteškoća. Poslali smo uputu prema stožerima gradova i općina da se prednost pri opskrbi imaju članovi Crvenog križa odnosno stožera, s obzirom na to da uzimaju namirnice i odnose najstarijim ljudima na tom području“, rekao je Vicković.

Lokacije su spremne u svim gradovima i općinama, ali su tajne, rekao je Vicković. Za sada u ove pripreme još uvijek nije uključena vojska.

Pročitano 113 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA