Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Još 3 pozitivnih na koronavirus, ukupno u Zadarskoj županiji 59 oboljelih

Posted On Srijeda, 08 travnja 2020 12:54

„U Zadarskoj županiji od jučer su zabilježena tri pozitivna nalaza na koronavirus, čime se broj zaraženih popeo na 59“, izvijestio je načelnik  Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

„Sva tri novooboljela vezana su uz biogradsku ortopedsku bolnicu - jedan je pacijent, jedna liječnica koja je testirana po povratku na radno mjesto te još jedan kontakt pacijentice. U ovom trenutku u biogradskoj bolnici je izlučeno šest liječnika, 12 medicinskih sestara i jedan rendgenski tehničar, koji mogu pružati skrb bolesnicima od COVID-a s lakšim simptomima koji su tamo premješteni“, rekao je epidemiolog dr. Alan Medić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina iznio je brojke o ukupno 12 bolesnika hospitaliziranih na COVID odjelu, uz četiri na JIL-u. Zaražena su dva liječnika, četiri medicinske sestre, a u samoizolaciji je još pet liječnika. Kroz današnji dan stiže videobronhoskop, a do večeri i dva respiratora, izvijestio je Čulina.

„Muškarac zaražen koronavirusom koji je jučer pao s prvog kata u Općoj bolnici Zadar zadobio je teške tjelesne ozljede - prijelom noge i puknuće slezene, zbog čega je jučer žurno operiran“, istaknuo je jutros na konferenciji za medije Županijskog stožera šef intenzivnog odjela dr. Edi Karuc.

„Muškarac koji je nesretno pao još uvijek je na JIL-u, stabilno je i nadamo se da će uskoro biti otpušten s intenzivne. Na odjelu je još četvero pacijenata koji su priključeni na respirator, trojica muškaraca i jedna žena. Pacijentica se dobro oporavlja i nadamo se da ćemo ju uskoro skinuti s respiratora“, rekao je dr. Karuc.

Još uvijek se ne zna kako je došlo do pada, ali vjeruje se da je riječ o nesretnom slučaju.

Od 25.2. do 7.4. u zadarskoj bolnici je uzorkovano 502 uzorka, od toga 463 na COVID odjelu, a 35 testiranja obavljeno je u ambulanti na Ravnicama.

Trenutačno je pod mjerama nadzora 653 osobe,a od jučer novih 31.

„Nije bilo kršenja mjera samoizolacije i to  treći put za redom“,  izvijestio je načelnik PU Zadarske Anton Dražina: „ Imali smo 498 provjera mjera samoizolacije, a s time smo prešli brojku od 5000 provjera. Što se tiče Odluke o zabrani zadržavanja na otvorenom prostoru, od 14 uredovanja bilo je 5 upozorenja. 66 osoba je vraćeno sa nadzornih cestovnih punktova, a u pomoć policijskim službenicima stiglo je 78 pripadnika operativnih snaga civilne zaštite koji zajedno sa policijskim službenicima provjeravaju valjanost propusnica.“, rekao je Dražina.

Pročitano 933 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA