Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Danas bez novooboljelih osoba

Posted On Srijeda, 15 travnja 2020 12:39

„U posljednja 24 sata na zadarskom području nema pozitivnih na koronavirus, tako da je i dalje broj oboljelih 77“, izvijestio je danas  na konferenciji za novinare načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

„Jučer je bio zadnji dan kada su svi djelatnici Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu koji su se mogli zaraziti izašli iz samoizolacije. Svi su bili kontakti kontakata, a sad bismo već imali i njihove kontakte. Ubuduće ćemo dostavljati popis osoba po mjestu njihova boravka“, rekao je  voditelj epidemiološke službe  Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr.  Alan Medić.

Epidemiolog Medić istaknuo je i da među oboljelima ima četvero djece mlađe dobi te da je u  samoizolaciji  985 osoba, a ta mjera prestala je za 1390 ljudi.

„Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar je devetero oboljelih, jedan pacijent je na respiratoru, a drugome se stanje stabiliziralo i skinut je s respiratora“, kazao zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Zadarski županijski stožer dobio je upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obveznom testiranju svih djelatnika domova za starije i nemoćne osobe koji rade u sedmodnevnim ili 14-dnevnim smjenama. S obzirom na to da se radi o velikoj brojci, oni će se u COVID ambulanti na Ravnicama testirati najvjerojatnije nakon 15 ili 16 sati.

Od nedavno iz Kine pristiglih 60 tona zaštitne opreme, dio je stigao i u zadarske zdravstvene ustanove. Prema riječima zamjenika ravnatelja OB Zadar, dr. Edija Karuca, riječ je o kvalitetnoj opremi, a što je sve stiglo, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković:

„Dobili smo 30 tisuća zaštitnih maskica za lice, 500 FFP2 maski, 600 zaštitnih odijela, 350 vizira, 300 zaštitnih naočala, 16500 rukavica“, kazao je načelnik dodajući da ovo neće biti jedina ovakva donacija.  Iz Nacionalnog stožera su najavili da će svaka dva ili tri dana stizati oprema.

Kako je izvijestila glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin policija je tri osobe zatekla u kršenju mjera samoizolacije, dok su na blokadnim punktovima bile 22 osobe bez valjane propusnice. Nije bilo kršenja mjere o zabrani rada kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

Pročitano 1120 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA