Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Stigla donacija iz Kine: Oprema proslijeđena zdravstvu i domovima

Posted On Četvrtak, 23 travnja 2020 19:53

Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group pristigla je u Zadar. Oprema je stigla izravnom zrakoplovnom linijom iz Šangaja putem koje je hrvatska Vlada u proteklih desetak dana nabavila oko 200 tona zaštitne opreme namijenjene hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa.

U pošiljci namijenjenoj Zadarskoj županiji prijatelji iz Kine su dostavili medicinski materijal, zaštitne maske i odijela.

„Svaka pomoć u kriznim vremenima je dobrodošla, a Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group i ovom su donacijom potvrdili da se pravi prijatelji poznaju u nevolji. Zahvalni smo i hrvatskom Veleposlanstvu u Pekingu koje je koordiniralo dostavu opreme do zrakoplova. Teška vremena, više puta se to dokazalo, bude ono najbolje u nama tako da smo u ovoj epidemiji koronavirusa imali primjer brojnih pojedinaca, ali i institucija koji su se uključili u akciju pomoći našim zdravstvenim ustanovama za kupnju opreme. Hvala im na tome“, kazao je župan Božidar Longin koji je zajedno sa zamjenikom Šimom Mršićem te pripadnicima Službe civilne zaštite Zadarske županije dočekao pošiljku iz Kine.

Donirana oprema već se dostavlja zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te obiteljskim domovima diljem Zadarske županije.

Tijekom idućih nekoliko dana očekuje se još jedna pošiljka medicinskog zaštitnog materijala iz Kine. Riječ je o donaciji Provincije Jiangxi s kojom je Zadarska županija također uspostavila prijateljske odnose i vrlo kvalitetnu suradnju.

Pročitano 688 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA