Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Stigla donacija iz Kine: Oprema proslijeđena zdravstvu i domovima

Posted On Četvrtak, 23 travnja 2020 19:53

Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group pristigla je u Zadar. Oprema je stigla izravnom zrakoplovnom linijom iz Šangaja putem koje je hrvatska Vlada u proteklih desetak dana nabavila oko 200 tona zaštitne opreme namijenjene hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa.

U pošiljci namijenjenoj Zadarskoj županiji prijatelji iz Kine su dostavili medicinski materijal, zaštitne maske i odijela.

„Svaka pomoć u kriznim vremenima je dobrodošla, a Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group i ovom su donacijom potvrdili da se pravi prijatelji poznaju u nevolji. Zahvalni smo i hrvatskom Veleposlanstvu u Pekingu koje je koordiniralo dostavu opreme do zrakoplova. Teška vremena, više puta se to dokazalo, bude ono najbolje u nama tako da smo u ovoj epidemiji koronavirusa imali primjer brojnih pojedinaca, ali i institucija koji su se uključili u akciju pomoći našim zdravstvenim ustanovama za kupnju opreme. Hvala im na tome“, kazao je župan Božidar Longin koji je zajedno sa zamjenikom Šimom Mršićem te pripadnicima Službe civilne zaštite Zadarske županije dočekao pošiljku iz Kine.

Donirana oprema već se dostavlja zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te obiteljskim domovima diljem Zadarske županije.

Tijekom idućih nekoliko dana očekuje se još jedna pošiljka medicinskog zaštitnog materijala iz Kine. Riječ je o donaciji Provincije Jiangxi s kojom je Zadarska županija također uspostavila prijateljske odnose i vrlo kvalitetnu suradnju.

Pročitano 727 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA