Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Beroš odgovorio na pitanje hoće li Zadar u karantenu: Nemojte brinuti

Posted On Ponedjeljak, 22 lipnja 2020 17:38

Zadarski slučaj širenja koronavirusa kroz Adria Tour ministar zdravstva Vili Beroš danas je nazvao upozorenjem svim građanima. 

- Moramo biti odgovorni i oprezni nadalje. Činjenica je da je virus još uvijek oko nas. Održavajući adekvatnu distancu, higijenu i izbjegavajući fizički kontakt, sprječavamo širenje virusa. To u ovom slučaju nije napravljeno. Pozivam organizatore ovakvih zbivanja da se striktno pridržavaju mjera koje su preporučene, istaknuo je Beroš na konferenciji ispred Opće bolnice Zadar.

Pohvalio je brzu reorganizaciju zadarske bolnice i epidemiološke službe koja je od sinoć zaprimila 600 poziva zabrinutih građana. U publici je bio i premijer Andrej Plenković, a prema Beroševim riječima, nema nikakve šanse da njegov nalaz bude pozitivan.

- Definicija bliskog kontakta u njegovom slučaju nije ostvarena. Prema njemu nije izrečena epidemiološka mjera, ali se iz preventivnih razloga odlučio testirati i tijekom današnjeg dana će biti poznati rezultati. Nije se rukovao jer je poštovao mjere, rekao je Beroš unatoč fotografijama koje su izašle u javnosti. Ocijenio je i kako nema potrebe za prekidom predizbornih aktivnosti.

Ministar zdravstva ima poruku za Zadrane, zabrinute zbog novonastale situacije.

- Nemojte biti u brizi, situacija je u ovom trenutku pod kontrolom. Može se pojaviti određeni broj novodetektiranih, ali to neće biti zabrinjavajuće. Ova okolnost koja se dogodila je realnost novog normalnog. Ovo nije neočekivano i naš zdravstveni sustav je spreman. U ovom trenutku epidemiološka situacija nije takva da bi zahtijevala dodatne mjere poput karantene, odgovarao je Beroš na novinarska pitanja.

Danas su u tri navrata vršena nova testirana. Svih 13 jutros uzetih uzoraka je negativno, a čekaju se nalazi za još njih 54. U samoizolaciji je 47 građana.

Iz predostrožnosti bolnica je danas vraćena na COVID režim.

- Aktivirali smo COVID-1 odjel, zabranili posjete u krug bolnice, na ulazu se radi trijaža... Bolnica je spremna, rekao je ravnatelj dr. Željko Čulina.

Izvor: 057info

Pročitano 499 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA