Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Ispred OB Zadar postavljena dva šatora za smještaj oboljelih od koronavirusa te 3 stambena kontejnera

Posted On Petak, 11 rujna 2020 21:21

Pripadnici Hrvatske vojske, Zapovjedništva za potporu postavili su danas poslijepodne dva šatora   za zbrinjavanje oboljelih od COVID-a 19 koji zahtijevaju dnevnu obradu i skrb. Dan ranije stigla su i 3 stambena kontejnera za smještaj medicinskog osoblja i opreme potrebne za skrb o oboljelima. Šatore i kontejnere   zatražila  je   Opća bolnica Zadar  u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije i posredstvom Ravnateljstva civilne zaštite  jer  Zadarska županija svakodnevno bilježi 15 do 20 slučajeva oboljelih od koronavirusa, a najveći problem ogleda se u činjenici što veliki broj zaraženih bolesnika zahtjeva bolničko liječenje.

„Prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom, što nas je među ostalim primoralo da se pripremamo na nadolazeće razdoblje“, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina i dodao da je unatoč poduzetim mjerama i osiguranom prostoru za smještaj oboljelih od koronavirusa, zbog povećanog prijema bolesnika te nepredviđenih situacija smanjen raspoloživi broj stacionarnih kapaciteta bolnice.

Obzirom da su kapaciteti bolnice popunjeni i kako bi se mogli i dalje zbrinjavati bolesnici oboljeli od COVID-a 19, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odobrilo je i postavilo dva šatora  tipa „Alaska“  kapaciteta po 10 kreveta s pripadajućim termogenima i agregatima , a Ravnateljstvo civilne zaštite 3 smještajna kontejnera.

za potrebe postavljanja šatora bilo je angažirano 12 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, kamion, viličar i kombi).

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potporu koja provodi logističku potporu u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija. Navedena, kao i druga oprema kojom je Bojna opremljena, koristi se za različite zadaće iz okvira misije pomoći civilnim institucijama u zemlji, pomoć namjenskim službama u zaštiti i spašavanju ljudi i dobara te pomoć civilnim institucijama provedbom ostalih nevojnih zadaća.

 

Pročitano 928 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA