Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

O nama samima ovisi kakva će nam biti epidemiološka slika

Posted On Utorak, 20 listopada 2020 10:44

Na području Zadarske županije  je 6  novooboljelih osoba od koronavirusa, tri ženske i tri muške osobe sa područja Grada Zadra(4) i Benkovca(2). Novooboljele osobe mlađe su i srednje životne dobi i kontakti su s dosad oboljelim osobama. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 211 uzorak, a pod aktivnim nadzorom je 361 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru na svim COVID odjelima hospitalizirano je 13 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je 4 bolesnika oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su tri kršenja mjere samoizolacije.

Tijekom proteklih dana tijekom nadzora javnih okupljanja, svadbenih svečanosti, sportskih događanja i rada ugostiteljskih objekata, utvrđene su nepravilnosti nepoštivanja Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zadarske županije na dvije svadbene svečanosti na kojima se okupilo i do 200 ljudi.

„Molimo i apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju donesenih mjera, jer one nisu donesene kako bi nekoga kažnjavali ili donosili odluke o zatvaranju objekta, nego da bi zaštitili naše stanovništvo od zaraze koja se ponovno širi. Donošenjem dosadašnjih mjera i pridržavanjem istih postigli smo dobru epidemiološku sliku u našoj županiji i još uvijek svi gospodarski objekti mogu normalno raditi što nam je i cilj. Pojačane napore ulažemo u održavanje većih gospodarskih manifestacija poput sajmova i sličnih događanja i uz pridržavanje propisanih mjera do sada smo uspijevali situaciju održati stabilnom. Naši sugrađani moraju shvatiti da ilegalna okupljanja u zatvorenim prostorima bez pridržavanja mjera mogu naštetiti prije svega našem gospodarstvu, jer se sa takvih mjesta širi zaraza koja će u konačnici dovesti do zatvaranja mnogih manjih i većih gospodarskih subjekata te doprinijeti punjenju bolnica s pacijentima koji će imati težu kliničku sliku.“- istaknuo je voditelj Službe civilne zaštite u Zadru Miro Andrić.

„Stanje na području Zadarske županije je za sada stabilno, i želimo da tako i ostane. Brzom reakcijom naše epidemiološke službe uspjeli smo zaustaviti širenje koronavirusa u Domu za odrasle osobe u Zemuniku i u tom će Domu ponovno biti omogućene posjete uz pridržavanje epidemioloških  mjera . Stanje u našim bolnicama je također dobro, no u slučaju proboja koronavirusa u zadarsku bolnicu, teško da bi mogli izvršavati sve svoje potrebe i zahtjeve u zdravstvenom sustavu. Za sada je srećom sve pod kontrolom i stanje je relativno stabilno u odnosu na ostatak Hrvatske. Hoće li tako ostati, ovisi  isključivo o nama samima i našem ponašanju. Sudjelovanjem na okupljanjima kao što su spomenute svadbene svečanosti sa preko 50 ljudi naši sugrađani mogu samo doprijeti pogoršanju stanja i širenju virusa. I stanje u zadarskim školama je zadovoljavajuće, bez obzira na nekoliko proboja  unutar osnovnih škola na području Zadarske županije. Mi ne želimo ponovno zatvarati ugostiteljske objekte i želimo da svi, koliko to sadašnja situacija dopušta rade pridržavajući se mjera i preporuka. Ukoliko se epidemiološka slika pogorša, bit ćemo primorati donositi još strožije  mjere jer nam je cilj zaštita građana i njihovog zdravlja.“- istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković i još jednom aplerirao na građane da svi zajedno doprinesemo tome da naša županija i dalje bude na „zelenoj“ listi.

Pročitano 1944 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA