Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Cijepljeni korisnici doma bili su asimptomatski ili cijepljeni u razdoblju inkubacije virusa

Posted On Nedjelja, 03 siječnja 2021 12:22

Na području Zadarske županije 33 su nova slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(22), Benkovac(1), Biograd(1) i Nin(2) te općina Polača(2), Poličnik(1), Ražanac(1), Stankovci(1), Sv.Filip i Jakov(1) i Škabrnja(1).

Od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije ženske osobe u dobi od 88 i 98 godina te muškarac u dobi od 71 godinu.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 239 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1195 osoba.

Zbog pojave simptoma koronavirusa kod jednog štićenika Doma za odrasle osobe Sveti Frane Zadar provedena su testiranja svih  korisnika te je utvrđeno da je 14 korisnika pozitivno na koronavirus.

„Pojava COVID-19 pozitivnih štićenika u domovima nije novost. Sličnu  situaciju imali smo već u ovom domu  i uspjeli smo zaustaviti daljnje širenje virusa. Zbog prirode osnovne bolesti korisnika ove ustanove, dogovoreno je da se dio privremeno smjesti u jedan od objekata na području Grada Zadra gdje će provesti samoizolaciju, a po isteku će se nastaviti cijepljenje kako onih koji su već primili prvo cjepivo, tako i onih koje ćemo prvi puta cijepiti. Neki od novozaraženih korisnika primili su prvu dozu cjepiva, no premalo je dana prošlo od dana cijepljenja da bi ono počelo djelovati. Očito su neki korisnici bili ili asimptomatski prilikom primanja cjepiva, ili su se cijepili u razdoblju inkubacije koronavirusa, što nije neuobičajeno, a samo cijepljenje ne utječe na tijek bolesti. Cjepivo bi kod štićenika koji brzo počinju razvijati antitijela trebalo ublažiti simptome bolesti.  Pojava virusa u ovoj ustanovi neće poremetiti plan cijepljenja, već ga samo odgoditi za razdoblje izolacije i samoizolacije štićenika.“, rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. Alan Medić.

Na području Zadarske županije boravi preko 100-njak osoba sa područja pogođenim potresom iz Sisačko-moslavačke županije među kojima su i dvije trudnice. Zahvaljujemo svim obiteljima i ljudima velikoga srca koji su u svoje domove primili potrebite, te i dalje molimo da nam se jave oni koji do sada nisu  kako bi imali evidenciju  o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama i  kako bismo  mogli dostaviti  informacije  Stožeru civilne zaštite  Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr)

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Pročitano 722 puta

Zadnje objave

lipnja 11, 2021

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta Cuhacha

U sjedištu Općine Tivat, 10. i 11. lipnja 2021. godine održan je 2. sastanak partnera…
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci
svibnja 27, 2021

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog…
svibnja 17, 2021

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i…
svibnja 13, 2021

Dovršen sustav navodnjavanja Lišansko polje: Stvaramo uvjete za konkurentnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA