Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poziv za cijepljenje protiv COVID-a 19

Posted On Utorak, 01 lipnja 2021 15:28

Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije organizira  cijepljenje za sve stanovnike koji se još uvijek nisu stigli naručiti, a u svrhu još bolje  promocije cijepljenja. Cijepljenje će se organizirati 7. lipnja 2021 godine u vremenu od 8 do 12 sati i od 15 do 19 sati na punktu ŠRC Višnjik (Press centar, dvorana Krešimira Ćosića) , a predviđeno je cijepiti 800 stanovnika Pfizer cjepivom. Svi zainteresirani mogu se prijaviti  online  kroz sljedeću poveznicu: https://outlook.office365.com/owa/calendar/G918bb5a67abd4dd6b74fc358507b69e0@zzjzzadar.onmicrosoft.com/bookings/

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-poštu, telefonski broj, datum i godinu rođenja te MBO (matični broj osiguranika). Podsjećamo građane da se pridržavaju termina u kojem su naručeni,  kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na punktu za cijepljenje.

„ Do sada je prvu dozu cjepiva primilo 36 posto stanovnika Zadarske županije, a drugu oko 13 posto što je kao i na razini cijele Hrvatske. Zadovoljni smo procijepljenošću, no želja nam je cijepiti i više kako bismo što prije suzbili epidemiju. Svjesni  smo činjenice da neki stanovnici još nisu dobili svoj termin ili  dvoje oko cijepljenja te smo odlučili  na brz i jednostavan način na jedan dan organizirati cijepljenje kako bi potakli stanovništvo na još veći odaziv. Inače  nastavljamo s cijepljenjem kao i do sada, odnosno osoba koja se želi cijepiti treba se javiti svom obiteljskom liječniku  koji dalje planira termin cijepljenja ili se prijaviti putem platforme cijepiSe.zdravlje.hr  ili, pak,  na e-mail adresu Zavoda za javno zdravstvo  cijepljenjecovidzadar@zjz-zadar.hr“, rekao je voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić.

Do sada je na području naše županije utrošeno 72.951 doza cijepiva, od čega 49.516 Pfizera, 14.800 Astra Zenece,8.340 Moderne i 295 Janssena.

Od danas se u Hrvatskoj izdaju covid-putovnice. EU digitalnu covid-potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva, a  potvrda se može zatražiti on-line putem portala e- Građani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. HZZO potvrdu izdaje u papirnatom obliku ili je dostavlja elektroničkom poštom. Potvrdu mogu dobiti osobe koje su se cijepile cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane HALMED-a; osobe s negativnim nalazom PCR testa ili brzog antigenskog testa te osobe koje su nedavno preboljele COVID-19.

Cijepljenim osobama potvrda će vrijediti 210 dana od dana cijepljenja drugom (ili jedinom) dozom cjepiva. Cijepljenima prvom dozom potvrda vrijedi 42 dana za Pfizerovo i 84 dana za AstraZenecino cjepivo. U svim slučajevima potvrdu se može zatražiti 22. dan od primanja cjepiva.

U slučaju kada se potvrda izdaje na temelju negativnog testa, on ne smije biti stariji od 48 sati, a potvrda će vrijediti 48 sati od uzimanja uzorka.

Osoba koja je preboljela COVID-19 može dobiti potvrdu 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od tog datuma.

Pročitano 4651 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA