Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na COVID odjelima zadarske Opće bolnice se povećao broj hospitaliziranih osoba za preko 50 %

Posted On Srijeda, 27 listopada 2021 12:52

Na COVID odjelima zadarske Opće bolnice u vrlo kratkom vremenu se povećao broj hospitaliziranih osoba za preko 50 %. Nažalost, unatoč višemjesečnim apelima čak do 90 posto hospitaliziranih bolesnika je necijepljeno, i s težim simptomima bolesti. Stoga smo bili primorani otvoriti dodatni Covid odjel, s posljedičnom reorganizacijom rada. Isto tako, unatoč strogim epidemiološkim mjerama koje su poduzete kako bi se spriječio prodor virusa u zdravstveni sustav, sve je teže kontrolirati širenje zaraze te su sve češći slučajevi prodora virusa na odjele, ili putem pacijenata ili putem zdravstvenog osoblja. U posljednjih par tjedana koronavirus se preko zaraženog pacijenta proširio na Odjelu hematologije, a velikim naporima širenje je suzbijeno u roku od nekoliko dana. Najnoviji slučaj prodora virusa dogodio se na Odjelima hemodijalize i očnog odjela gdje je zaraženo 7 pacijenata i 11 djelatnika. Svi novozaraženi su adekvatno zbrinuti prema postojećim protokolima, a pokrenute su i predviđene procedure s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja zaraze.

Želimo napomenuti da je Opća bolnica Zadar unatoč epidemiji koja traje već više od godinu i pol dana i velikom broju zaraženih hospitaliziranih osoba te činjenici da je ovoga ljeta bolnica bila izložena velikom pritisku turista, povećala rad tijekom poslijepodnevnih sati kroz hladni operativni program kako bi nadoknadili odgođene operativne zahvate te tako smanjili liste čekanja. U ovakvim uvjetima izuzetno je teško raditi te kontrolirati probijanje virusa u zdravstveni sustav, posebno kada se zna da veliki broj osoba nije cijepljen , a epidemioloških mjera se gotovo više nitko i ne drži.

Zato ističemo još jednom kako je jedini način suzbijanja epidemije i smanjenja pritiska na zdravstveni sustav što veća procijepljenost te i dalje strogo pridržavanje propisanih mjera. U suprotnom ćemo nažalost morati dodatno širiti kapacitete za zbrinjavanje Covid bolesnika s posljedičnom reorganizacijom, ali i posljedičnim smanjivanjem svih ostalih zdravstvenih usluga.

Pročitano 513 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA