Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projektom CUHaCHA do monografije kulinarske baštine i uređenja tradicionalnih kuhinja

Posted On Utorak, 08 ožujka 2022 17:24

Treći projektni sastanak u sklopu projekta "EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge - CUHaCHA" održan je 03. i 04. ožujka u Tivtu (Crna Gora).

Nositelj projekta CUHaCHA je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, a partneri su Zadarska županija, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko – Neretvanske županije (BiH) te Općina Tivat (Crna Gora).

Tijekom sastanka projektni partneri su najveću pažnju posvetili rezultatima projekta koji će se razviti u idućim mjesecima. Naime, u sklopu projekta CUHaCHA planiraju se razviti četiri ključna rezultata:

  • Zajedničke staze kulinarske baštine za jačanje i diverzifikaciju turističke ponude
  • Monografija kulinarske baštine
  • Obuka pružatelja usluga kako bi se osiguralo bolje upravljanje kulinarskom baštinom
  • Uređenje tradicionalnih kuhinja za promicanje kulinarske baštine ovog područja.

U provedbu projekta CUHaCHA planira se uključiti niz ugostiteljskih objekata poput restorana, OPG-ova i ostalih objekata u agroturizmu kojima će biti omogućena obuka pripreme starih jela i recepata.

Na području Zadarske županije uz pomoć vanjskog stručnjaka već je provedena aktivnost istraživanja kulinarske baštine u kojoj je prikupljeno 60-ak tradicionalnih recepata i načina pripreme jela, koji će služiti kao temelj za razvoj sva četiri rezultata projekta CUHaCHA.

„Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koja će zasigurno doprinijeti promociji Zadarske županije kao eno-gastro destinacije. Na našem području imamo zavidnu kulinarsku tradiciju koju ćemo ovim projektom dodatno promovirati, a svakako je važno istaknuti da ćemo kroz projekt CUHaCHA osigurati nabavu nove kuhinje za našu Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu u Zadru“, najavio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije Daniel Segarić. 

Projekt CUHaCHA sufinanciran je u sklopu programa Interreg IPA CBC  Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Pročitano 3574 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA