Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Agroturizam Zadar – najbolje od gastro doživljaja Zadarske županije

Posted On Utorak, 31 svibnja 2022 16:16

Agroturizam Zadar projekt je koji u digitalnom obliku oživljava mogućnost otkrivanja najboljeg što Zadarska županija nudi od doživljaja autohtone hrane i pića. Onoga što kroz cijelu godinu na stol stavljaju vrijedni ljudi zadarskog kraja - od vina i sira, do ulja, pršuta i drugih delicija. Eno-gastro doživljaj od polja do stola. 

Ovaj projekt za cilj ima na moderan način predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su svoje poljoprivredne proizvode kvalitetno transformirala u usluge dodane vrijednosti kroz degustacije, obilaske i edukacije.

Pritom je usmjeren i prema stranim i domaćim turistima, ali i lokalnom stanovništvu koje nije još do kraja upoznalo sve blagodati područja u kojem živi i sve vrijedne trenutke koje može doživjeti u vinarijama, uljarama, siranama, OPG-ima i ostalim objektima agroturizma Zadarske županije. 

Platforma Agroturizam Zadar (agroturizam-zadar.hr), osim agroturističkih subjekata, objedinjavat će informacije o različitim degustacijama i turama koje se mogu konzumirati na cestama vina, maslinovog ulja, sira, pršuta, a koje se mogu odmah i rezervirati kod nekih od partnerskih turističkih agencija i stranica.

Isto tako, u svakom trenutku na platformi će se moći pronaći i informacije o turističkim događanjima koja kao temu imaju gastronomiju i tradiciju županije, poput raznih festivala po manjim i većim mjestima. Dodatno, na stranicama će se moći pronaći i restorani te konobe koji u svojoj ponudi imaju lokalne proizvode manjih i većih proizvođača, a osim toga svaki mjesec Agroturizam Zadar donosi i novosti o događanjima na zadarskoj eno-gastro sceni.

Zaokružena je to, dakle, priča koja omogućava da vam povijest, tradicija i autentičnost Zadarske županije budu na dohvat ruke, a na korist cijelog zadarskog turizma, gospodarstva općenito, pa tako i građana.

Ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane OPG-ove, proizvođače lokalnih proizvoda Zadarske županije (vinare, uljare, sirare…) koji imaju prostore za degustaciju, odnosno kušaonice, turističke agencije i vodiče na besplatno sudjelovanje na platformi Agroturizam Zadar. (Informacije putem e-pošte: poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr ili na tel. 023/350-340.)

Upoznajmo svi zajedno proizvode i baštinu Zadra i zadarskog kraja!

Pratite nas i putem društvenih mreža:

Facebook: Agroturizam Zadar

Instagram: Agroturizam Zadarske županije

Pročitano 4810 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA