Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Projektu COOLturizacija 667 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda

Posted On Srijeda, 03 siječnja 2018 14:25

Projektni prijedlog "COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti", koji je pripremljen i prijavljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, jedan je od šest projekata odabranih za financiranje u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Umjetnost i kultura za mlade".

Nositelj projekta je Zadarska županija, a projektni partneri su Kazalište lutaka Zadar i Narodni muzej Zadar. Projekt se u stopostotnom omjeru financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.''

Ugovor vrijedan 667.135,50 kuna s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i upraviteljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetanom Plavša-Matić potpisao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić.

- Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 12 mjeseci, a glavne aktivnosti odnose se na osmišljavanje i provedbu kazališnog i likovnog projekta unutar kojih će mladi izraditi i izvesti vlastitu kazališnu predstavu te će osmisliti i kreirati umjetnička djela – istaknuo je pročelnik Šimunić.

Projektom će se poboljšati pristup mladih kulturno umjetničkim sadržajima u geografski izoliranim i slabije razvijenim područjima Zadarske županije. Kroz edukacije i praktični rad, mladi će steći znanja i razviti određene vještine u području kulture i umjetnosti, što će doprinijeti njihovoj kreativnosti i boljoj socijalnoj uključenosti. Ciljne skupine projekta čini 20 učenika u dobi od 15 do 18 godina iz Srednje škole Obrovac i 10 njihovih vršnjaka iz Srednje škole Gračac. Zahvaljujući edukativnim i participativnim projektnim aktivnostima učenici će steći određena znanja i vještine, naučit će se kreativno izražavati, ali i razviti svoje afinitete i talente.

 

Pročitano 1446 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA