Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan grada Biograda

Posted On Ponedjeljak, 15 siječnja 2018 09:32

Biograd je u petak proslavio Dan Grada i skorašnji blagdan svoje nebeske zaštitnice Svete Stošije. Proslavi su, između ostalih, nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin te zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković

Sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Uz čestitke za Dan grada i blagdan Sv. Stošije, osvrnuo se na rad i rezultate rada tijekom protekle godine. Naglasio je, između ostalog, kako se neki od projekata uspješno privode kraju dok su drugi u fazama realizacije.

- Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo. Unatoč poteškoćama, nastojimo realizirati zacrtane gradske projekte, među kojima posebno ističem poduzetnički inkubator, reciklažno dvorište, Turistički info centar te Centar za socijalnu skrb - naglasio je gradonačelnik Knez.

Župan Božidar Longin govorio je o projektima koji su značajni za županiju i Grad Biograd, te najavio kako će poticati i podržavati sve aktivnosti koje donose boljitak gradu i njegovim žiteljima.

- Kraljevski grad Biograd odličan je primjer sredine koja svim svojim građanima pruža ugodan život. Kao najribarskijoj hrvatskoj županiji u interesu nam je i izgradnja kvalitetne ribarske infrastrukture pa smo u suradnji s gradskim strukturama krenuli u projekt izgradnje ribarske luke Biograd. Osim ribarske infrastrukture, projekt uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu. To je jedan kvalitetan iskorak po uzoru na Luku Gaženica u Zadru, koji bi dugoročno trebao rasteretiti promet u centru grada. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financiranje završne faze očekuje se sredstvima iz EU fondova - istaknuo je Longin.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Ivan Knez i predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin zaslužnim građanima uručili su godišnja priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je farmaceutkinji Katarini Pervan, za svekoliki doprinos u području ljekarništva i nesebično dugogodišnje djelovanje za dobrobit žitelja ovoga grada.

 

 

Pročitano 2065 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA