Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

25. obljetnica VRO Maslenica

Posted On Nedjelja, 21 siječnja 2018 23:30

Obilježavanje 25. obljetnice VRO “Maslenica” započelo je u subotu, 20. siječnja 2018. u Zadru gdje je na tisuće posjetitelja razgledavalo izložbu naoružanja i opreme Oružanih snaga RH i MUP-a.

Program je započeo svečanim razvijanjem 25-metarske hrvatske zastave sa zvonika katedrale Svete Stošije iznad kojeg je preletjela akrobatska grupa “Krila Oluje” koja je nakon toga i izvela atraktivna letački program na zadarskoj Rivi.

Posjetitelji su mogli razgledavati naoružanje i sredstva sa kojima raspolažu OS RH i MUP, a u jednom od šatora mogli su isprobati i simulator borbenog aviona te se informirati o mogučnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH.

Izložba naoružanja i opreme na zadarskoj rivi može se pogledati još sutra, u nedjelju 20. siječnja i na središnji dan obilježavanja VRO “Maslenica” u ponedjeljak 22. siječnja u vremenu od 9,00 do 16,00 sati.

Zapovjednik provedbenog stožera obilježavanja 25. obljetnice VRO “Maslenica” general-bojnik Mladen Fuzul izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja posjetitelja među kojima je i velik broj hrvatskih branitelja, sudionika ove pobjedničke operacije Hrvatske vojske i redarstvenih snaga.

– Ovu obljetnicu posvećujemo svim našim poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i sudionicima VRO Maslenica. Posebno mi je bilo drago vidjeti i ponovno sresti neposredne sudionike ove operacije kojom smo spojili Sjever i Jug Hrvatske i omogućili Gradu Zadru i dijelu Zadarske županije slobodniji život, jer od tada više nisu bili na izravnom udaru neprijateljske vatre. Operacija Maslenica u svima nama budi osjećaj ponosa, časti i pobjedničkog zanosa, a posebno želim zahvaliti Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Ministarstvu branitelja, Policijskoj upravi Zadarskoj, svim udrugama iz Domovinskog rata kao i brojnim ustanovama i lokalnim zajednicama koje sudjeluju i pružaju potporu u obilježavanju ove važne obljetnice, naglasio je general Fuzul.

Pročitano 1688 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA