Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Odana počast braniteljima poginulim u obrani zadarskog zaleđa

Posted On Srijeda, 24 siječnja 2018 08:41

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i na Masleničkom mostu u utorak, 23. siječnja 2018., nastavljen je program obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica ‘93.

Uz roditelje poginulih pripadnika 3. gardijske brigade Kune i Udruge veterana zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske kod spomen-obilježja u Kašiću položili su izaslanik Predsjednice RH Drago Horvat i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u pratnji general-bojnika Mladena Fuzula, izaslanika potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića te načelnik Policijske uprave Zadarske Anton Dražina. Zajednički vijenac u ime JLS-a položili su župani Zadarske i Brodsko-posavske županije Božidar Longin i Danijel Marušić, gradonačelnici Zadra, Benkovca i Metkovića Branko Dukić, Tomislav Bulić i Dalibor Milan te brojni općinski načelnici.

Odavanju počasti poginulim braniteljima priključili su se i saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar te predstavnici i izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Sudionik VRO Maslenica ’93, pripadnik Kuna Jozo Marjanović, tom je prigodom istaknuo kako su pripadnici 3. gardijske brigade zahvalni Zadarskoj županiji i Gradu Zadru što cijene žrtvu branitelja ove brigade u obrani zadarskoga kraja.

Izaslanstva su odala počast i kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom, kao i poginulim pripadnicima postrojbi Hrvatske ratne mornarice u Posedarju te na Masleničkom mostu kod spomenika poginulim braniteljima pripadnicima Vojne policije.

Program je završio susretom hrvatskih branitelja sudionika VRO Maslenica na Podpragu na Velebitu te u Paljuvu i Novigradu gdje su vojni kapelan Ivo Topalović i župnik Ozren Bizek predvodili mise za poginule branitelje.

Pročitano 2431 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA