Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan prvi seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave

Posted On Četvrtak, 25 siječnja 2018 15:02

Zadar, 25. siječnja 2018. – U četvrtak, 25. siječnja u Maloj vijećnici Zadarske županije tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je prvi seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave s područja obuhvata budućeg Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Cilj seminara bio je informirati dionike o postupku izgradnje CGO-a kao i njihovim obvezama u njegovoj realizaciji. Seminar je vodio direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović, koji je sudionicima predstavio trenutni status Projekta i postupaka javne nabave vezane uz Centar i pretovarne stanice te strukturu financiranja cijelog Projekta.
Povod organizacije seminara bili su trenutno otvoreni postupci javne nabave koji se privode kraju, a koji se odnose na Projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO-a Biljane Donje kao i izvođenje radova te pružanje usluga nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji pretovarnih stanica Biograd na Moru, Gračac i Pag. Predaja ponuda u navedenim otvorenim postupcima javne nabave očekuje se u veljači, čime će projekt izgradnje CGO-a ući u svoju najintenzivniju fazu realizacije.  
Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.
Na seminaru je istaknuto kako je Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje od strateškog značaja za Zadarsku županiju te trenutno najveći infrastrukturni projekt u županiji, a za njegovu uspješnu realizaciju od iznimne je važnosti zajedništvo svih dionika koji su u njega uključeni. Dodatno, Centar će biti temelj cjelovitog županijskog sustava gospodarenja otpadom, koji još uključuje i  izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada u županiji.
U sklopu provedbe Projekta do sada su, uz opsežnu dokumentaciju, potpisani Ugovor za pružanje usluge savjetovanja u odnosima s javnošću te Ugovor za pružanje tehničke pomoći nad izgradnjom CGO-a Biljane Donje, dok je postupak javne nabave Usluge nadzora nad izgradnjom CGO Biljane Donje dovršen te će njegova realizacija biti pokrenuta nakon potpisivanja Ugovora o izgradnji CGO-a.

Pročitano 2701 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA