Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću: Zajedničkim projektima jačati kapacitete i komunikaciju s građanima

Posted On Petak, 09 ožujka 2018 15:30

Prepoznajući važnost dobrog dijaloga s medijima i zainteresiranom javnošću Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija donio je krajem prošle godine odluku o osnivanju Radne skupine za odnose s javnošću. Čine ju županijski službenici koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću, a čija je međusobna suradnja od velike važnosti za zaštitu interesa lokalne i regionalne samouprave.

Sjednica Radne skupine ovoga je puta održana u Dubrovniku 9. ožujka, a uvodno se članovima obratio zamjenik Dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo: „Pozdravljam rad Radne skupine jer smo svjesni koliko je važna dvosmjerna komunikacija s građanima koja predstavlja jedini i najbolji način da se čuje glas s „terena“. Ključ je u povezivanju i sudjelovanju u zajedničkim projektima, a Dubrovačko-neretvanska županija će i dalje aktivno podupirati sve aktivnosti Zajednice“.

Jedan od takvih projekata je Škola protokola koja je dan ranije, 8. ožujka, okupila četrdesetak županijskih, ali i gradskih i općinskih službenika koji rade na poslovima protokola i odnosa s javnošću. „Interes za edukaciju o protokolu pokazuje svijest o važnosti jačanja kapaciteta lokalne i regionalne samouprave, a činjenica da je ujedinila predstavnike lokalne i regionalne samouprave govori u prilog tome koliko se može postići kada djelujemo zajedno“, naglasila je voditeljica Radne skupine Senka Bilać.  

U Dubrovniku je 8. ožujka održana i promocija priručnika "Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj" autorice Ermine Duraj, voditeljice Kabineta župana Primorsko-goranske županije. Riječ je o prvom priručniku koji na jednome mjestu obuhvaća teoriju i praksu funkcioniranja djelatnosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne i područne samouprave, nastalom iz potrebe da se kolegama u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

Članovi Radne skupine za odnose s javnošću razgovarali su i o nadolazećim projektima. 7. Forum hrvatskih i poljskih regija održava se od 11. do 13. travnja u Poreču, a cilj Foruma je jačanje suradnje hrvatskih županija i poljskih vojvodstava, ali i razmjena primjera dobre prakse u povlačenju sredstava iz EU fondova ususret novoj financijskoj omotnici koja slijedi nakon 2020. godine. Foto natječaj Volim svoju županiju počeo je 1. ožujka, a njime treću godinu zaredom podižemo svijest o ljepotama svih krajeva Republike Hrvatske, ali i dajemo doprinos povezivanju naših županija. U sklopu susreta održana je i edukacija o kriznom komuniciranju na kojoj su službenici učili kako se nositi s takvom krizom.

Pročitano 2137 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA