Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projekt „COOLturizacija“ u Srednjoj školi Gračac uključio mlade u kulturne i umjetničke aktivnosti

Posted On Četvrtak, 29 ožujka 2018 11:28

Radi osiguravanja kontinuiranog sudjelovanja pripadnika ciljne skupine u realizaciji projekta „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ u Srednjoj školi Gračac odabrani su učenici, koji će aktivno sudjelovati u projektnim aktivnostima, a koje se odnose na produkciju i izvedbu predviđenog dramskog sadržaja.

Kroz razgovor s učenicima, članovi projektnog tima među kojima su stručnjaci s različitih područja dobili su potrebne informacije i saznanja potrebna za osmišljavanje kazališnih radionica i predstave, koja će biti konačan rezultat odnosno slika i poruka mladih ljudi, koji iako žive daleko od svjetla pozornice o istima maštaju i žele ih doživjeti.

Razvijene kreativne sposobnosti, stav, samouvjerenost, lakoća kretanja, moć utjecaja, poslušnost i strpljivost samo su neke od osobina, koje bi trebao imati dobar glumac. Velik broj poznatih i uspješnih glumaca talent su otkrili upravo na dramskim grupama u srednjoj školi ili fakultetu.

Učenici su sa zanimanjem slušali goste iz Kazališta lutaka Zadar, koji su im pokušali prepričati dio svog kazališnog vijeka, ponekad slatkog, a ponekad i gorkog. Osim za glumu, pokazali su interes za kompletan proces stvaranja predstava od pisanja teksta, čitaćih proba, izrade kostima i scenografije, oblikovanje svjetla i tona. Curama je posebno bio interesantan dio o šminki i odjeći, koje u velikoj mjeri utječu na uspjeh kazališnog dijela.

Projekt „COOlturizacija“ mladima je pružio priliku da se uključe u kulturne i umjetničke aktivnosti, a sudeći po komentarima dobro im je došao da bar malo zavire u neki drugi svijet i odmore od ocjena i svakodnevnih briga.

Podsjetimo, projekt „COOL-turizacija Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade. Prijavitelj i nositelj projekta vrijednog 667.135,50 kuna je Zadarska županija, a partneri su Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar.

Podršku u provedbi, nositelju i partnerima pružat će Posrednička tijela razine 1 i 2 Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitano 1785 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA