Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Biciklijadom „Od Branimira do Branimira“ počeli Županijski dani 2018

Posted On Ponedjeljak, 09 travnja 2018 12:14

Oko 1100 biciklista vozilo je u nedjelju, 8. travnja  od Branimirove obale u Zadru do Branimirove obale u Ninu na 10. biciklijadi “Od Branimira do Branimira”.

Tradicionalna biciklijada "Od Branimira do Branimira" duga oko 35 kilometara okupila je još jednom profesionalce i amatere, a lijepo vrijeme pogodovalo je velikom odazivu biciklista. Najsretniji među njima bio je 19-godišnji Daniel Štefulić čiji je broj prijave izvučen na nagradnoj igri i koji je osvojio biciklu Calimero sporta.

Uz Zadarsku županiju i Grad Nin, organizaciji biciklijade doprinijeli su PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar, TZ Grada Nina i Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru. U Ninu je sve bicikliste dočekao topli obrok kojeg je pripremio kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevom.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Njome je službeno započelo obilježavanje Županijskih dana 2018.

Na Branimirovoj obali u Zadru okupili su se članovi Tima za zdravlje Zadarske županije među kojima i zastupnica u Saboru RH Grozdana Perić, državna tajnica Marija Pletikosa, pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb Bernard Maruna, Franka Krajnović, Ana Petrić, Jelena Ćosić Dukić i Vlatka Vučić-Marasović. Oni su svim sudionicima podijelili majice glavnog sponzora EVN Croatia plina te promotivne materijale Ministarstva unutarnjih poslova.

U isto vrijeme, u 11 sati s Branimira je krenula tradicionalna manifestacije "1000 koraka kroz 1000 ulica" u organizaciji Udruge za rekreaciju žena "Relax". Akcija pješačenja okupila je oko stotinjak žena, a uključila su se i društva za sportske rekreaciju "Kissa" iz Paga Kissa i "Luna" iz Benkovca koji su isto u nedjelju organizirali akcije pješačenja i vježbanja.

Lovro Matek iz Biciklističkog kluba Zadar sveukupni je pobjednik biciklističke utrke „Dalmatia open“ koja je održana u sklopu biciklijade. Matek je bio najbolji i u kategoriji juniori, dok je najbrži biciklist u kategoriji kadeti bio Oliver Gojković, kao i Matek iz Biciklističkog kluba Zadar, dok je najbrži u kategoriji veterana bio Zoran Orehovec iz Biciklističkog kluba Dinamo

Pročitano 1742 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA