Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljene mogućnosti za Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Posted On Petak, 13 travnja 2018 13:15

U Impact centru u Zadru danas je odrzana info radionica Ministartva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vezana uz Poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru 300.000.000,00 vrijedne operacije Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
U ime Zadarske županije nazočne je pozdravio zamjenik župana Šime Vicković koji je naglasio da su dječji vrtići ustanove čija je uloga u društvu izuzetno važna. " Zadarska županija po svojoj ulozi nije osnivač dječjih vrtića, oni su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, no to ne umanjuje našu podršku ovakvim aktivnostima", rekao je Vicković i dodao da Zadarska županija iz svog proračuna sufinancira pojedine dodatne programe vrtića u mnogim općinama i gradovima.
 Ono što se osobito čini značajnim, a što će biti moguće financirati kroz ovu operaciju, jest poticanje inovativnog pristupa u osiguranju produljenog radnog vremena. Mnogi naši građani rade u smjenama, osobito tijekom turističke sezone. Stoga je jako važno osigurati produljeno radno vrijeme dječjih vrtića, kao i smjenski rad.
"Iskreno se nadam da će potencijalni prijavitelji – dječji vrtići i jedinice lokalne samouprave na području Zadarske županije iskoristiti mogućnost koja im se pruža i pripremajući kvalitetne projekte osigurati sredstva za ulaganje u bolje uvjete za naše najmlađe, za našu budućnosti.", rekao je Šime Vicković.
U ime Grada Zadra nazočnima se obratio pročelnik resornog upravnog odjela Joso Nekić, a u ime ministartva pomoćnica ministrice Nada Zrinušić.

 

Pročitano 1820 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA