Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

25. rođendan Zadarske županije: Nagrade za životno djelo Ivčiću i Mikecinu

Posted On Petak, 20 travnja 2018 15:37

Zadarska županija obilježila je jubilarnu 25. godišnjicu svog postojanja svečanom sjednicom Županijske skupštine koja je održana u zgradi nove Poliklinike u Zadru. Među brojnim uglednicima svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva Martina Dalić, varaždinski župan Radimir Čačić, kao i izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno njihovim županom Bohumilom Šimekom. Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović bio je Božidar Kalmeta, a izaslanik ministra obrane Damira Krstičevića general bojnik Mladen Fuzul.
U pozdravnom govoru predsjednik Skupštine Zadarske županije Željko Lončar prisjetio se onih koji su stvarali Zadarsku županiju od 1993. godine, te svih koji su u prethodnih 25 godina vodili županiju u smjeru jedne od najrazvijenijih hrvatskih regija.
„Svatko do njih dao je svoj doprinos kroz ove godine u napretku Zadarske županije, a na nama je da nastavimo u tom smjeru. Kvaliteta, zajedništvo i ljubav prema svakoj stopi naše županije ključ je uspjeha“, poručio je Lončar.
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić iskazala je zadovoljstvo što se nalazi u zgradi nove Poliklinike koja je napokon spremna za rad, dok je nadbiskup Puljić uputio čestitke povodom 25. rođendana Zadarske županije i zazvao Božji blagoslov za sve djelatnike i žitelje županije.
Župan Zadarske županije Božidar Longin podsjetio je na dva ključna razvojna projekta za županiju koja su pred samim završetkom – nova Poliklinika i zgrada putničkog terminala luke Gaženica, ali i najavio brojne druge projekte koji su u realizaciji.
„Radimo na tome da budemo županija u koju se useljava, a ne iz koje se iseljava. Da se stvari pokreću na bolje govore i konkretne brojke, točnije podaci o rekordno visokoj zaposlenosti u našoj županiji. S krajem ožujka imali smo oko 2700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a trenutno imamo oko više od 52 400 zaposlenih osoba, što je rekordna brojka od osnutka naše županije“, rekao je Longin i najavio da je pred Zadarskom županijom novi razvojni uzlet.
Kontinuirano izgrađujemo svoj prepoznatljivi turistički proizvod, koji se postupno nadopunjuje turizmom u zaleđu i udaljenim krajevima, poručio je Longin.
„Zadarska županija nudi stabilnost i prosperitet. Naše općine i gradovi, ali i naši građani, svoje želje i ambicije mogu ostvariti samo uz pomoć snažne županije. Trebamo biti složni i uz predan rad odlučno krenuti ususret novim izazovima. Vjerujmo u uspjeh i on neće izostati“.
Zadarska županija na svom području ima 34 jedinice lokalne samouprave i to šest gradova i 28 općina.
„Od ratom razorene županije, kroz ovih 25 godina postali smo jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj. Ključ uspjeha je bilo kontinuitet i zajedništvo. Važno je nastaviti u smjeru policentričnog razvoja županije, jer će Zadarska županija biti snažna koliko su razvijeni njezini najudaljeniji dijelovi“, poručio je izaslanik predsjednice RH, Božidar Kalmeta.  
U najsvečanijem dijelu uručena su godišnja priznanja Zadarske županije. Odlukom Županijske skupštine nagradu za životno djelo dobili su poznati zadarski pjevač Tomislav Ivčić (posthumno) za postignuća koja je ostvario na području kulture i umjetnosti i dr. Martin Mikecin, za postignuća koja je ostvario na području humanitarnog i zdravstvenog djelovanja.

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2017. godini su:
1. 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, područje zaštite i spašavanja i humanitarnog rada
2. Željko Baradić, područje gospodarstva i zaštita okoliša
3. Radoslav Bobanović, područje gospodarstva i zaštite okoliša
4. Matea Čerina, područje športa
5. Borut Gatara, područje športa, tjelesne kulture i turizma
6. Malonogometni klub Futsal „Super chicks“, područje športa
7. Luka Modrić, područje športa
8. Dragan Troskot, područje zaštite i spašavanja i humanitarnog rada
9. Vatrogasna zajednica Zadarske županije, područje zaštite i spašavanja
10. Zavičajni klub „Janko Mitrović“ Zelengrad, područje kulture.

 

Pročitano 1793 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA