Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Dani agroturizma Zadarske županije i Festival cvijeća u Sv.Filipu i Jakovu

Posted On Utorak, 24 travnja 2018 08:56

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije najavljena su dva velika tradicionalna događaja koja obogaćuju Županijske dane, a to su Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije i 18. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu.

Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije odvijat će se od 27. do 29. travnja 2018. godine u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i pod pokroviteljstvom Zadarske županije – Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

Zamjenik župana Zadarske županije, Šime Mršić, rekao je kako ove godine Festival cvijeća postaje punoljetan, a Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije odvijaju se po drugi puta s nadom da će i ta manifestacija prerasti u dugogodišnju tradiciju.

- Zadarska županija podržavala je ove događaje svake godine do sada, a tako će i nastaviti. Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije svakako će nastojati dočarati kako gastronomski dio tako i onaj vizualni jer imamo što pokazati u našem ruralnom dijelu. Potencijal je velik, dosta toga je neiskorišteno i nadam se da će, zajedno s ovom manifestacijom, rasti i obogaćivati se i sama ponuda na tom prostoru, kazao je.

Dane otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije najavio je pročelnik Daniel Segarić kazavši kako je ove godine u manifestaciju uključeno 11 agroturističkih gospodarstava čiji su osnovni ciljevi promocija i turistička aktivacija ovog ruralnog prostora, a sve kroz prezentaciju poljoprivredne proizvodnje autohtonih proizvoda, valorizacije autohtonih jela, odnosno ambijentalne gastronomije.

„Zadarska županija u posljednjih para godina kroz potpore za ruralni razvoj ulaže, za naše mogućnosti, značajna sredstva u podizanju kvalitete  postojećih i otvaranju novih agroturističkih gospodarstava, a pored toga smeđom signalizacijom kroz ceste vina,  ulja i  sira pokrili smo gotova sve subjekte koje imaju uvijete za prihvat gostiju za degustaciju i prodaju svojih proizvoda.

Uz to kroz mrežnu stranicu www.agroturizam-zadar.hr  odnosno  putem društvenih mreža kontinuirano vršimo promociju agroturizma naše županije.

Vjerujemo da  će sve navedeno, uz značajan doprinos lokalnih turističkih zajednica kao i županijske TZ dovesti do toga  da naša županija bude prepoznata kao jedna atraktivnijih destinacija u ovom vidu selektivnog turizma što svakako može doprinijeti  produžetku turističke sezone,   ali i na jedna način doprinijeti  razvoju ruralnog prostora naše županije  i smanjiti  depopulaciji tog prostora.“, istaknuo je Segarić

Službeno otvorenje Dana otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije održat će se 27. travnja u Maškovića hana, u 10 i 30 sati.

U istom razdoblju održat će se i 18. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu, a otvorenje Festivala bit će u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine i najave 1. Festivala kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, najavila je direktorica turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, Klara Eškinja Glavan, dodavši kako je Festival od jednog malog, jednodnevnog sajma prerastao u 18 godina dugu manifestaciju koja okuplja razna događanja.

Tijekom tri dana posjetitelji će moći razgledati i kupiti cvijeće i sve vezano za cvijeće, sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, natjecanjima aranžera i uživati u kulturno-zabavnom programu. Ovu cvjetno –turističku manifestaciju, prema procjeni, posjeti preko 20 tisuća posjetitelja, i značajnija je manifestacija Županijskih dana, naglasila je Eškinja Glavan

- Ove godine smo se odlučili da ćemo uoči festivala, 26. travnja, iz Velike Britanije pozvati Neila Whittakera, jednog od najboljih i najnagrađivanijih cvjetnih dizajnera današnjice koji će održati seminar za cvjećare. Isti dan će se održati i smotra tradicijske baštine osnovnih škola Zadarske županije u kojoj će sudjelovati preko 300 učenika iz cijele županije s mentorima, kazala je.

Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov u suradnji PP Vransko jezero osigurala je promotivne cijene ulaznica za vrijeme trajanja Festivala po cijeni od 15 kuna. Za posjetitelje iz Zadra i ove je godine osigurana besplatna cvjetna autobusna linija Liburnije Zadar – Sv. Filip i jakov u subotu i nedjelju (polazak iz Zadra: 15.00, 17.00 sati; povratak iz Sv. Filip i jakova 15:45, 17:45, 20: 45 sati). Posjetitelji će se moći provozati i Cvjetnim vlakićem na relaciji Biograd-Sv. Filip i Jakov. Na stranicama Općine Sv. Filip i Jakov možete pogledati cijeli program manifestacije.

Izvor: Zadarski list

 

Pročitano 1828 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA