Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Gračac: Godinu obilježile elementarne nepogode, ali i brojni projekti

Posted On Utorak, 24 travnja 2018 14:50

U Gračacu je obilježen Dan općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Jurja. Tim povodom u  novoobnovljenoj multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra "Napredak" održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Proslavu Dana općine Gračac uveličali su brojni uzvanici među kojima i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, predsjednik županijske skupštine Željko Lončar i saborski zastupnik Davor Lončar.

Iako su posljednju godinu obilježile elementarne nepogode, u Gračacu su provedeni razni projekti, pohvalila se načelnica Nataša Turbić.

„Imali smo ljetos velikih problema s požarima, da bi nas potom zadesili problemi s ledenom kišom pa snijegom kada smo danima bili prometno izolirani. Zahvaljujem se vatrogascima koji su nam bili uvijek na pomoći, stožeru civilne zaštite kao pripadnicima Hrvatske vojske. Unatoč tome, bila je ovo godina projekata. Uz pomoć ministarstva regionalnog razvoja ove i prošle godine dobili smo sredstva za pročistače za naselja 1 i 2 i za koji tjedan bit će ugrađen prvi pročistač. Radimo mrtvačnicu, a odobrena su nam sredstva za projektiranje reciklažnog dvorišta, seljačku tržnicu te strategiju razvoja turizma. Zaposlili smo 40 osoba putem javnih radova te pokrenuli brojne projekte koji su u tijeku i na kojima se radi, među kojima sanacija nerazvrstanih cesta, ugrađivanje telemetrije u Vodovod te širenje mreže javne rasvjete“, rekla je načelnica Turbić.

Među događajima koji su obilježili proteklu godinu, načelnica je posebno istaknula posjet predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a najavljena su i velika očekivanja od nedavno potpisanog projekta Centar izvrsnosti Cerovačke špilje vrijedan 68,4 milijuna kuna.

Župan Božidar Longin naglasio je kako Zadarska županija o Gračacu skrbi na jedan poseban način.

„Gračac je površinom najveća općina ne samo u našoj županiji, nego i u Hrvatskoj. Posebna je po i tome i što je vodi Nataša Turbić, jedina načelnica općine u našoj županiji. Jedna, ali vrijedna. Drago mi je vidjeti da se ovdje vrijedno radi na projektima, a županija će i dalje pomagati u okviru svojih mogućnosti.  Europski fondovi najznačajniji su nam izvor prihoda za financiranje projekata i njih moramo što više koristiti, posebno u razvoju infrastrukture“, kazao je Longin.

Tradicionalno su dodijeljena priznanja najboljim učenicima. Najboljom učenicom Osnovne škole Nikola Tesla proglašena je Mirka Klara Schoenenberger, dok su iz Srednje škole Gračac nagrade dobili Slađana Dragosavac, Monika Kasali i Josip Turbić. Svečanu sjednicu recitacijom su uveličala i djeca iz Dječjeg vrtića Baltazar.

 

Pročitano 1353 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA