Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarske klape oduševile još jednom vukovarsku publiku

Posted On Ponedjeljak, 30 travnja 2018 11:51

Četvrtu godinu zaredom, u Hrvatskom domu Vukovar, Zadarska je županija pjesmom darivala grad heroj i vukovarsku publiku oduševila nastupom  klapa koje su predstavile cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „Kraške ljepotice Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja.  Na otvaranju izložbe nazočnima se obratio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je zahvalio  na dugogodišnjem prijateljstvu i suradnji, a u ime Zadarske županije i župana Božidara Longina obratio se vijećnik u županijskoj skupštini Stipe Bjeliš.  U Hrvatskom domu Vukovar nastupile su klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika, Idro iz Zadra, solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša.

U nedjelju, u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova na svetoj misi sudjelovale su sve klape koje su pjevale tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape su u pratnji vijećnika u Županijskoj skupštini Dalibora Barešića i Stipe Bjeliša obišli mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te položili vijence na Ovčari i Memorijalnom groblju.

U Borovu Selu 2. svibnja 1991. ubijeno je 12 hrvatskih policajaca, a istog dana ubijen je i hrvatski redarstvenik Franko Lisica na brdu Štikovača na području Općine Polača. Istoga dana, 18. studenog 1991. četnici su neprijateljskim prodorom okupirali Vukovar i Škabrnju. Ovim se posjetom u organizaciji Zadarske županije i sponzora Cesta Zadarske županije d.o.o., obilježavaju i ovi tragični događaji, odaje se počast preminulima u Domovinskom ratu, njeguje prijateljski odnos s Vukovarsko-srijemskom županijom koji traje desetljećima te se završavaju dani Zadarske županije i najavljuje Dan grada Vukovara. U pratnji zadarskih klapa bio je i 100% invalid Domovinskog rata Marijan Aljmaš.

Pročitano 2235 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA