Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Ministar zdravstva impresioniran zgradom Poliklinike

Posted On Ponedjeljak, 30 travnja 2018 14:57

 

U ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je novu zgradu Poliklinike u Zadru te održao radni sastanak sa županom Božidarom Longinom, njegovim suradnicima te ravnateljem OB Zadar Željkom Čulinom.

Nakon radnog sastanka i obilaska zgrade ministar je rekao : „Zadarska Poliklinika je jedinstven primjer organizacije pružanja zdravstvenih usluga u kojem su objedinjene županijske, gradske zdravstvene ambulantne usluge, Zavod za javno zdravstvo i njegov odjel mikrobiologije, zajedno sa hitnim bolničkim prijemom te svim pratećim laboratorijskim uslugama. Osobno sam želio vidjeti i prije dolaska Povjerenstva spremnost projekta i dovršetak izgradnje objekta Poliklinike Zadar te sam zaista se uvjerio da je napravljen dobar posao i velik iskorak u unaprijeđenu zdravstvene usluge u Zadru, koji će mnogima u Hrvatskoj služiti za primjer. Impresioniran sam viđenim.“

„Zahvaljujem resornom ministru jer bez njegove potpore uz sav trud koji smo mi ulagali ništa ne bi mogli napraviti, i zahvaljujući njemu mi smo sada u fazi useljenja“, rekao je župan Longin.

U ime svih djelatnika bolnice i žitelja Zadarske županije na trudu za sanaciju zgrade zahvalio je ravnatelj bolnice Željko Čulina koji je rekao da je resorni ministar izašao u susret  kada je to bilo najpotrebnije. Podsjetio je na poplavu koja je oštetila zgradu. „Zahvaljujući ministru Kujundžiću i premijeru Plenkoviću smo dobili sredstva koja smo iskoristili za sanaciju svih ovih šteta. Obavili smo primopredaju radova, a u tijeku je prikupljanje sve dokumentacije koju prosljeđujemo u ministarstvo koje će poslati komisiju za pregled prostora da bi dobili dozvolu za rad.“, rekao je Čulina.

„San grada Zadra već 30 godina je imati svoju Polikliniku, i čini se da je san dosanjan. Svi smo bili tu u rujnu kada sam zajedno sa županom i ravnateljem i cijelom Vladom obilazio ovu zgradu, tužno smo vidjeli kako je  voda na sve strane. Danas sam došao vidjeti kako idu radovi i može li se još  nešto pomoći. Iskreno se radujem da će žitelji imati primjerenu dnevnu bolnicu i sve druge dijagnostičke metode, i sve na jednom mjestu.“, rekao je također ministar.

 

Pročitano 2027 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA