Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 25 svibnja 2018 14:16

 

Župan Božo Galić u radnoj je posjeti Zadarskoj županiji kojeg je u Domu Zadarske županije primio župan Božidar Longin sa suradnicima.Sastali su se kako bi razgovarali o mogućim oblicima daljnje suradnje ovih dviju prijateljskih županija.

Naime, 16.04.2002. godine obje županije potpisale su Protokol o međusobnoj suradnji, kojom su usuglasili kako će zajednička suradnja biti usmjerena na području kulture, turizma, poljoprivrede i gospodarstva.

Oba župana naglasili su iznimno dobre i prijateljske odnose, koje su već ostvarene u području kulture, budući da Zadarska županija svake godine organizira, u okviru svojih Dana županije, Smotru klapa u Vukovaru, darujući svim žiteljima naše županije i Grada Vukovara klapske pjesme, koje vukovarci nemaju  prilike uživo slušati.

Ovaj susret je prigoda da se ti odnosi prošire i na suradnju u plasiranju poljoprivrednih proizvoda na području Zadarske županije, pa možemo reći kako je ovo još jedan primjer povezivanja „zelene“ i „plave“ Hrvatske.

Tom prigodom župan Galić istaknuo zadovoljstvo današnjim susretom i obavljenim razgovorima sa županom Longinom te je spomenuo nedavno osnovani Agro-klaster d.o.o. koji će biti aktivan u „spajanju“ dobavljača i potrošača u plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz naše županije.

Župan Longin naveo je kako suradnju vidi u prilici za plasman slavonskih proizvoda kroz opskrbu turističkih kapaciteta Zadarske županije, posebno u opskrbi kruzera kojima će u budućnosti Luka Zadar biti polazna luka. Također je istaknuo mogućnost zapošljavanja malih obrtnika i radnika građevinske struke na našem području s posebnim naglaskom zaustavljanja iseljavanja mladih iz Hrvatske. Izrazio je želju da se proizvođači „zelene“ i „plave“ Hrvatske što prije udruže u klastere kako bi se pripremili za nadolazeće razdoblje i bili konkurentni na tržištu.

Nakon sastanka župan Galić je u pratnji župana Longina obišao grad Nin i susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom te obavio razgovore o dosadašnjoj suradnji. Posebno je istaknut veliki doprinos tvrtke „Vodoprivreda“ iz Vinkovaca, tijekom sanacije od poplave koja je prošle godine zadesila Zadarsku županiju.

 

Pročitano 1687 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA