Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisani 18 milijuna kuna vrijedni ugovori za tri pretovarne stanice

Posted On Utorak, 05 lipnja 2018 08:59

U Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru svečano su potpisani ugovori za izgradnju te nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu. Ugovor za izvođenje radova na izgradnji navedenih pretovarnih stanica vrijedan je 17.430.546,36 kuna (bez PDV-a) i potpisan je s tvrtkom Lavčević Zadar d.o.o., dok je ugovor za pružanje usluga nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji pretovarnih stanica vrijedan 425.750,00 kuna (bez PDV-a), a potpisan je s tvrtkom Civil Engineering Consultancy iz Zadra.

Oba ugovora potpisana su u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje te su sufinancirana sredstvima Europske unije.

Pretovarne stanice značajan su dio projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, jer će se u njima obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada s gravitirajućih naseljenih područja te priprema i pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući CGO, u kojem će se otpad zbrinuti.

"Izgradnja pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu krenut će odmah po potpisu ugovora, a planirano trajanje radova je 12 mjeseci.

Potpisivanje ovih ugovora veliki je korak naprijed ka uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije te izgradnje CGO-a Biljane Donje", izjavio je Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Pretovarna stanica Biograd na Moru nalazit će se u novo planiranom proširenju industrijske zone Biograd, cca. 2 km zapadno od ceste Biograd - Benkovac. Pretovarna stanica Pag bit će smještena na cca. 8,5 km jugoistočno od Grada Paga, dok će pretovarna stanica u Gračacu biti smještena uz državnu cestu Gračac - Knin (D-1), cca. 4 km od Gračaca u pravcu Udbine.

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić podsjetio je kako se cjeloviti sustav gospodarenja otpadom Zadarske županije sastoji od tri međusobno povezana projekta, koji se odnose na izgradnju i upravljanje CGO-om Biljane Donje, izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada u županiji.

"Svima nam je jasno da gospodarenje otpadom nije samo potreba, već i naša obveza, a to smo definirali i u našoj Županijskoj razvojnoj strategiji.

Svakako treba napomenuti kako je, uz ulaganja u infrastrukturu, ključno i ulaganje u edukaciju stanovništva, kako bismo do 2020. osigurali odvojeno sakupljanje i recikliranje 50 % otpadnog papira, metala, plastike i stakla", dodao je Mršić. 

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je

377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

Pročitano 2000 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA