Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Zadarske županije u programu proslave Dana državnosti u Berlinu

Posted On Utorak, 12 lipnja 2018 14:50

Izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom i pročelnicom Ureda župana Marinom Dujmović- Vuković na poziv Veleposlanstva RH u Njemačkoj sudjeluje u programu proslave Dana državnosti, koji se organizira u predstavništvu savezne države Baden Wurttemberg u Berlinu. Zadarska županija će, tijekom proslave Dana državnosti RH, u prostorijama predstavništva savezne države Baden Wurttemberg u Berlinu u utorak 12. lipnja, predstaviti svoju turističku i gastronomsku ponudu kroz prezentaciju ekoloških poljoprivrednih proizvoda proizvođača vina, maslinovog ulja, ribljih proizvoda, sira i pršuta te sudjelovanje Turističke zajednice Zadarske županije s promidžbenim aktivnostima i materijalima. Po dolasku u Berlin održan je sastanak s predstavnicima pokrajine Baden Wurttemberg, voditeljem odjela za međunarodnu suradnju Dieterom Gamberom i savjetnicom za međunarodnu i europsku suradnju Brigitte Bader, u pratnji opunomoćenog ministra Ante Cicvarića, predstavnika Veleposlanstva RH u Berlinu.

Župan Božidar Longin je upoznao predstavnike Baden Wurttemberga s razvojnim potencijalima Zadarske županije, najvećim županijskim infrastrukturnim projektom izgradnje putničko-teretne luke Gaženica, projektima zdravstvenog turizma i geostrateškim prednostima središnjeg položaja na Jadranu. Posebno je naglasio jedinstvene mogućnosti razvoja Zadra kao budućeg intermodalnog prometnog čvorišta. Naglašavajući pomorsku orijentiranost Zadarske županije, župan je naveo podatke o najznačajnijim gospodarskim granama među kojima pored turizma i poljoprivrede, marikultura zauzima posebno mjesto. Kao područja potencijalne suradnje Baden Wurttemberga i Zadarske županije navedena je mogućnost povezivanja teretnog prometa koji prolazi od nove luke u Zadru s teretnim prometnim pravcima prema SR Njemačkoj, infrastrukturno opremljene poslovne zone kao moguće nove točke investicija te povezivanje i moderniziranje Zračne luke Zadar kroz povećanje operativnog kapaciteta i produljenje uzletno-sletne staze.

Dieter Gamber je izrazio zadovoljstvo iznesenim podacima te zaželio dobrodošlicu izaslanstvu Zadarske županije u predstavništvo Baden Wurttemberga u Berlinu, ističući da je o pojedinim temama imao prilike raspravljati na radnim sastancima Mješovitog njemačko-hrvatskog povjerenstva, koje tvore razne radne skupine s predstavnicima različitih njemačkih i hrvatskih ministarstava. Ujedno je iskazao interes za međuregionalno povezivanje i suradnju na projektima Zadarske županije.

Pročitano 1791 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA