Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin na Danu Općine Tkon

Posted On Srijeda, 11 srpnja 2018 13:34

U Tkonu je, povodom Dana općine i blagdana sv. Benedikta, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečanoj sjednici su, uz ostale, prisustvovali župan Zadarske županije Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić.

Od vitalne važnosti za razvoj cijelog otoka Pašmana dva su projekta. Prvi, Aglomeracija Biograd – Pašman – Tkon, vrijedan je 110 milijuna eura, a drugi je gradnja nove trajektne luke Tkon, projekt vrijedan 32 milijuna kuna, najavio je općinski načelnik Goran Mušćet.

„Općina Tkon ima kontinuirani razvoj i trenutačno imamo 32 projekta u različitim fazama izrade. Sve to odrazilo se i na dobre turističke rezultate pa već na početku ove sezone bilježimo 30 posto više noćenja i tri puta više gostiju u kampovima u odnosu na prošlu godinu. Kao mala općina s ograničenim financijskim sredstvima, povećali smo porodiljske naknade za 50 posto, snizili cijenu vrtića i oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa osobe do 40 godina starosti koje žive na području naše općine pri gradnji ili kupnji prve nekretnine. Ove školske godine imali smo 17 učenika i studenata koji su primali stipendije, što to je tri puta više nego prethodne godine“, pohvalio se načelnik Mušćet.

Čestitajući mještanima Tkona blagdan njihovog nebeskog zaštitnika sv. Benedikta, župan Božidar Longin ustvrdio je da županija prati aktivnosti na području općine, te da je posebno zadovoljan dobrom suradnjom na projektu nove trajektne luke Tkon, za čiju je izgradnju je Županijska lučka uprava osigurala bespovratnih 32 milijuna kuna iz europskih fondova.

„Riječ je o prvom projektu lučke infrastrukture u Republici Hrvatskoj koji se financira iz europskog programa Konkurentnost i kohezija. Do sada je već sredstvima Županijske lučke uprave, Zadarske županije i Ministarstva prometa realizirana podfaza I. u vrijednosti oko 13 milijuna kuna, a očekujem da ćemo u roku od iduće dvije godine završiti cijeli projekt i da će Tkon dobiti novu, modernu trajektnu luku“, rekao je župan Longin pohvalivši i sve veći broj proizvođača s otoka Pašmana s oznakom Hrvatski otočni proizvod, kojima županija pomaže u okviru svojih redovnih natječaja za male poduzetnike i poljoprivrednike. Posebno je istaknuo manifestaciju Škraping koja je kao pravi brend otoka Pašmana i Zadarske županije postala prepoznatljiva na nacionalnoj razini.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Tkon tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Ovogodišnji laureati su: Kulturno umjetnička udruga Kunjka, pučka pjesnikinja i umjetnica Vinka Titulić, pučka pjesnikinja Radica Rada Vrančić, vlasnik ribarskog obrta Studenac Tomislav Jakovljev, ugostitelj, turistički radnik, kalafat, pisac i kolumnist Stipe Ivanović Cipre, rukometaš Roko Pribilović i Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Zadru.

 

Pročitano 2423 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA