Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Kolan i otvorena Luka Mandre

Posted On Četvrtak, 12 srpnja 2018 15:47

U četvrtak, 12. lipnja prigodnom svečanošću obilježen je Dan Općine Kolan i blagdan njihove zaštitnice Gospe od Karmela. U prigodnom obračanju načelnik ove mlade otočne općine Marin Pernjak naglasio je prije svega zajedništvo svih načelnika i gardonačelnika na otoku Pagu koji zajedno rade na dobrobit svojih žitelja. “ Da bi se Kolan dalje razvijao, da bi se mogli realizirati projekti, izgraditi zgrade, da bi se mogao izgraditi novi vrtić za kojega uskoro ide natječaj za projektnu dokumentaciju, potrebno je imati zemljište. Na žalost, Općina Kolan nije imala u vlasništvu dovoljno zemljišta da bi sve to realizirala jer je večina u privtnom vlasništvu”, rekao je Pernjak i dodao da je Kolan zemljopisno u centru otoka Paga i da se treba raditi na tome da otok spaja naše dvije Županije. “Moramo povezat otok u jedan čvor, jer mi smo jedna zajednica koliko god imali četiri jedinica lokalne samouprave. Nas veže infrastruktura, voda, struja, ceste i slično”- naglasio je Pernjak još jednom istaknuvši kako se to zajedništvo treba sačuvati.
“Ova, površinom mala općina već ima odlične preduvjete za održivi razvoj gospodarstva koje je spoj tradicionalnog stočarstva, proizvodnje sira te turizma. Naravno da je upravo turizam najjača ovdašnja gospodarska grana.
Gosti ovdje u najvećoj mjeri dolaze uživati u mirnom obiteljskom odmoru, u čistom moru, lijepim plažama i kvalitetnoj gastronomskoj ponudi.”- rekao je zamjenik župana Šime Mršić dodavši da je za razvoj turizma važna i infrastruktura, kao i zaštita okoliša.
“Županija u okviru svojih financijskih mogućnosti pomaže ovdašnje projekte, a posebno moramo istaknuti veliko ulaganje u lučku infrastrukturu, točnije sanaciju dijela luke Mandre koja je provedena prije tri godine.
Naša Županijska lučka upravo provela je sanaciju operativne obale ukupne vrijednosti od gotovo 800 tisuća kuna. Uz toliko prirodnih potencijala, upravljati razvojem ovoga područja vrlo je izazovno, te je stoga na jedinici lokalne samouprave da osmišljava nove projekte i priprema ih za prijavu na natječaje za sredstva EU fondova.”- dodao je Mršić i čestitao svima Dan Općine.
U ime načelnika i gradonačelnika Otoka Paga nazičnima se obratio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je također naglasio dobru suradnju svih JLS na otoku.
Nakon svečanog dijela programa u Mandrama su prigodnim presijecanjem vrpce zamjenik župana Šime Mršić i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola obilježili završetak radova na obnovljenoj luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja – Luci Mandre.
Naime, Županijska lučka uprava Zadar izvršila je tijekom 2015. godine radove na sanaciji dijela luke Mandre ukupne vrijednosti 612.385,50 kn, a upravo završeni radovi na sanaciji operativne obale ukupne su vrijednosti 798.677,68 kn.

 

Pročitano 1094 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2020

Starenje je prirodan proces koji je nezaustavljiv i neizbježan

Danas obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tim je povodom župan Božidar Longin…
rujna 30, 2020

Upravljanje ekoinovativnim lancima opskrbe u ribarstvu kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda

Druga radionica u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH, koju je organizirala Zadarska…
rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA