Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo kineske organizacije iz Šangaja New Area Health and Family Planning Commission posjetilo OB Zadar

Posted On Petak, 20 srpnja 2018 14:51

U Općoj bolnici u Zadru u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadar održan je sastanak s izaslanstvom kineske organizacije iz Šangaja  New Area Health and Family Planning Commission . Svrha posjeta bile su teme iz područja javnog zdravstva, problemi javnog zdravstva, kontrola i sprečavanje zaraznih bolesti. Svojim posjetom htjeli su se pobliže upoznati sa Nacionalnom formulacijom i mjerama provedbe javne zdravstvene politike, uspostaviti suradnju na području epidemiološkog istraživanja i prevencije, saznati više o hrvatskim praksama i iskustvima u prevenciji zaraznih bolesti, rehabilitaciji mentalnog zdravlja i zdravstvenom upravljanju zajednicom te se bolje upoznati sa mehanizmom  za hitne slučajeve javnog zdravstva i bolničkim sustavom hitne pomoći.

 U ime domaćina izaslanstvo je pozdravio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoran Škrgatić te ih upoznao sa  zdravstvenim ustanovama , ordinacijama i djelatnicima zdravstva u Zadarskoj županiji.

Ravnatelj OB Zadar, Željko Čulina izaslantvo iz Šangaja upoznao je sa  radom i organizacijom Opće bolnice Zadar, zamjenik ravnatelja Edi Karuc sa Jedinicom intenzivnog liječenja OBZadar, a Melanija Ražov Radas voditeljica Službe hitnog prijema sa organizacijom Službe hitnog prijema.

Na sastanku su još izlagali ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije Renata Bek o organizaciji primarne zdravstvene zaštite, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović, Ljilja Balorda iz Službe za javno zdravstvo ZJZ Zadar koja je govorila o  Nacionalnoj formulaciji i mjerama provedbe javnozdravstvene politike, slici zdravlja žitelja Zadarske županije (ljestvica i udio 10 vodećih uzroka smrti u Zadarskoj županiji, preventivni nacionalni programi, zarazne bolesti u Zadarskoj županiji) dok je Ivanka Matas iz Službe za mikrobiologiju i parazitologiju ZJZ Zadar prezentirala organizaciju rada Službe s posebnim osvrtom na opremljenost laboratorija i mogućnosti dijagnostike zaraznih bolesti.

Alan Medić iz Službe za epidemiologiju ZJZ Zadar predstavio je organizaciju Službe s posebnim osvrtom na mjere liječenja i prevencije zaraznih bolesti i Centra za anonimno liječenje HIV-a, Stela Klepac Erstić iz Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti ZJZ Zadar govorila je o organizaciji Službe s posebnim osvrtom na mjere liječenja i prevencije ovisnika (supstitucijska terapija, liječenje hepatitisa) i organizaciji prevencije mentalnog zdravlja u zadarskim školama, Benito Pucar i  Jadranka Šangulin iz Službe za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša predstavili su desetogodišnje rezultate kontrole pitke vode, mora, otpadnih voda i ugostiteljskih objekata, a Đurđica Dragaš iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu o Preventivnim  mjerama u školama Zadarske županije s osvrtom na rezultate cijepljenja djece i školaraca. O radu zaraznog odjela Opće bolnice Zadar s osvrtom na sliku zaraznih bolesti izaslanstvu iz Šangaja govorio je infektolog Miro Morović, a nakon završenog sastanka gosti su obišli novootvorenu zgradu  Poliklinike Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Pročitano 2365 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA